Ontwerp omgevingsvergunning “Herenweg 141, Warmond” ter inzage (Identificatienummer: NL.IMRO.1525.OMGVG2020TEY01057-on01)

Logo Teylingen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat, gelet op artikel 2.1, 2.10, 2.12 en 2.15 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, de ontwerp omgevingsvergunning voor ‘het gedeeltelijk wijzigen van de functie’ op de locatie Herenweg 141 in Warmond (buitenplaats ’t Huys te Warmont) ter inzage ligt.

Plangebied

Het plangebied betreft de locatie Herenweg 141 in Warmond.

Inhoud plan

De vergunningaanvraag heeft betrekking op het gedeeltelijk restaureren van het Rijksmonument en het wijzigen van het gebruik naar woon-, logiesfunctie en informatieruimte op de locatie Herenweg 141 in Warmond.

In het geldende bestemmingsplan “Buitengebied Teylingen” heeft deze locatie de bestemming ‘Wonen’ met een bouwvlak. Binnen deze bestemming zijn woningen toegestaan, evenals aan-huis-gebonden beroepen en kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten. De bij deze bestemming behorende voorzieningen, zoals erven, nutsvoorzieningen, parkeervoorzieningen, tuinen, water en toegangswegen zijn eveneens in de bestemmingsomschrijving opgenomen. Het gewenste gebruik past niet binnen de bestemmingsomschrijving van de bestemming ‘Wonen’. Daarnaast is hier sprake van een Rijksmonument en is advies nodig van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Uit de aangeleverde ruimtelijke onderbouwing blijkt dat in voldoende mate is aangetoond dat met de gedeeltelijke functiewijziging sprake is van een goede ruimtelijke ordening.

De aanvraag betreft het afwijken van het bestemmingsplan op grond van artikel 2.1, eerste lid, onder c en artikel 2.12, eerste lid onder a, onder 3e van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

Ter inzage

De ontwerp omgevingsvergunning en alle daarbij behorende stukken liggen vanaf donderdag 5 maart 2020 tot en met woensdag 15 april 2020 ter inzage.

Inzien

De digitale versie van deze ontwerp omgevingsvergunning kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op www.teylingen.nl onder– ‘Bouwen en Wonen’ – ‘Bestemmingsplannen’ – ‘Warmond’ – ‘ontwerp omgevingsvergunning ‘Herenweg 141, Warmond’’ vindt u een link naar de digitale ontwerp omgevingsvergunning.

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie beslissend.)

Zienswijzen

Binnen de termijn, dat de ontwerp omgevingsvergunning ter inzage ligt, kunt u schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Teylingen, Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout; telefoonnummer 14 0252.

U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen bij de gemeente Teylingen via emailadres: gemeente@teylingen.nl

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Jan den Braber van domein Ruimtelijke ontwikkeling en Ingrid Roelofs van domein Publiekservice via 14 0252 of via de email: j.denbraber@hltsamen.nl en i.roelofs@hltsamen.nl

Naar boven