Gemeente Lansingerland - bestemmingsplan - Bergweg Zuid ten noorden van 124 en besluit hogere waarden - Bergschenhoek, Lansingerland

Logo Lansingerland

Hierbij maakt het college van burgemeester en wethouders van Lansingerland bekend dat het bestemmingsplan “Bergweg Zuid ten noorden van 124” met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0188-VAST door de gemeenteraad op 20 februari 2020 ongewijzigd is vastgesteld. De raad heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen. Op 14 januari 2020 heeft het college het bijbehorende besluit hogere waarden genomen.

Beschrijving bestemmingsplan 

Het plangebied ligt aan de Bergweg Zuid tussen nr. 124 en het gemaal Bergweg Zuid. Met het bestemmingsplan wordt de bouw van twee vrijstaande woningen mogelijk gemaakt.

Beschrijving besluit hogere waarden

Het besluit hogere waarden heeft betrekking op de twee woningen in het plan die door de A16 Rotterdam en de Bergweg Zuid/Grindweg een hogere geluidsbelasting hebben dan de voorkeursgrenswaarde. Het besluit is als bijlage 9 bij de toelichting opgenomen.

Inzage

U kunt het plan met bijbehorende stukken inzien vanaf donderdag 5 maart t/m donderdag 16 april 2020:

 

Beroep

Vanaf vrijdag 6 maart t/m donderdag 16 april 2020 kunnen belanghebbenden een (schriftelijk) beroepschrift indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) tegen één of beide besluiten.

Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die:

  • tijdig een zienswijze over het ontwerp naar voren hebben gebracht;

  • kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • die bezwaren hebben tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

 

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan, bij een spoedeisend belang, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Griffierecht

Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Op de website van de Raad van State kunt u meer informatie vinden over het instellen van beroep (www.raadvanstate.nl).

 

In werking treding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op vrijdag 17 april 2020, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij voornoemde Afdeling. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

  

Naar boven