Gemeente Vlaardingen - wijzigingsplan - besluit hogere waarden - Parallelweg 6-8, Vlaardingen

Logo Vlaardingen

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van donderdag 5 maart 2020 gedurende een termijn van 6 weken het wijzigingsplan “ Parallelweg 6-8” ter inzage ligt op de volgende locatie:

  • Bij het Stadskantoor aan het Westnieuwland 6 te Vlaardingen, maandag van 08.00 – 19.00 uur, dinsdag t/m vrijdag tijdens openingsuren van 08.00 – 17.00 uur.

 

Het wijzigingsplan met plannaam “Parallelweg 6-8” en planidentificatie NL.IMRO.0622.0295wp01VOP2013.0030 betreft de wijziging om de bestaande supermarkt te slopen en een nieuwe (grotere) supermarkt te realiseren met op de verdiepingen 39 appartementen. Met het wijzigen van de bestemming wordt het mogelijk deze ontwikkeling mogelijk te maken.

 

Besluit hogere grenswaarden

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat niet aan de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder (Wgh) voor het wegverkeerslawaai, ten gevolge van het verkeer op de Parallelweg voldaan kan worden. De drie zuidwestelijke gelegen hoekwoningen beschikken niet over een geluidluwe gevel.

 

Op grond van de artikel 83 en 101a van de Wet geluidhinder zijn burgemeester en wethouders voornemens een ontheffing te verlenen. De hogere waarde heeft betrekking op de boven op de supermarkt te realiseren appartementen.

 

Beroep

Slechts belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat zij geen zienswijze over het ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht, kunnen binnen de termijn van tervisielegging bij de Arrondissementsrechtbank Rotterdam, Sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam beroep aantekenen. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als er sprake is van een spoedeisende zaak, kunt u tegelijkertijd een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter bij de rechtbank Rotterdam.

 

Vlaardingen, 4 maart 2020

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen

 

Naar boven