Gemeente Scherpenzeel - ontwerpbestemmingsplan - Barneveldsestraat 5

Logo Scherpenzeel

Burgemeester en wethouders van Scherpenzeel maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet op de ruimtelijke ordening en de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de volgende ontwerpbesluiten ter inzage liggen:

 

  • 1.

    1. Het ontwerpbestemmingsplan Barneveldsestraat 5

 Doel van dit plan

Een planologisch kader scheppen om de bouw van een bedrijfsruimte ten behoeve van een loonwerkbedrijf en bedrijfswoning op de locatie Barneveldsestraat 5 mogelijk te maken.

 U kunt het plan inzien

Het plan ligt met ingang van 4 maart 2020 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis.

Op werkdagen van 09.00 tot 12.30 uur en op afspraak 's middags (maandag tot en met donderdag) kan het plan worden ingezien bij de afdeling Ruimte en Groen (Buitenplaats), aan de Stationsweg 389a in Scherpenzeel.

 

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen via

 

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0279.BP2020Barnevelds5-ow01

  

Hoe kunt u reageren

Dit kan zo lang het plan ter inzage ligt (dus tot en met 14 april 2020). Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de gemeenteraad van Scherpenzeel, Postbus 100, 3925 ZJ in Scherpenzeel. Voor uw mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ruimte en Groen via telefoonnummer (033) 277 23 24. Zienswijzen kunnen leiden tot aanpassing (van onderdelen) van het plan.

   

  • 1.

    2. Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden

 

Het ontwerpbestemmingsplan Barneveldsestraat 5 voorziet in de bouw van onder meer een bedrijfswoning.

In het kader van de Wet Geluidhinder is ten behoeve van deze ontwikkeling akoestisch onderzoek uitgevoerd. Uit het onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde van 48dB wordt overschreden. De gevelbelasting bedraagt maximaal 58dB vanwege de Barneveldsestraat.

Er kunnen geen doelmatige maatregelen getroffen worden waarmee de geluidsbelasting tot de voorkeursgrenswaarde kan worden gereduceerd. Het vaststellen van een hogere grenswaarden is dan ook noodzakelijk.

Burgemeester en wethouders zijn daarom voornemens om met toepassing van artikel 110a van de Wet geluidhinder voor genoemd perceel een hogere grenswaarden vast te stellen.

U kunt de stukken inzien

Het ontwerpbesluit ligt met ingang van 4 maart 2020 gedurende zes weken ter inzage.

Op werkdagen van 09.00 tot 12.30 uur en op afspraak 's middags (maandag tot en met donderdag) kan het plan worden ingezien bij de afdeling Ruimte en Groen (Buitenplaats), aan de Stationsweg 389a in Scherpenzeel.

 

Hoe kunt u reageren

Dit kan zo lang het ontwerpbesluit ter inzage ligt (dus tot en met 14 april 2020). Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders van Scherpenzeel, Postbus 100, 3925 ZJ in Scherpenzeel. Voor uw mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ruimte en Groen via telefoonnummer (033) 277 23 24.

  

W.M. van de Werken H.H. de Vries

secretaris burgemeester

Naar boven