Kennisgeving Besluit genetisch gemodificeerde organismen milieubeheer 2013, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Beschikkingen op de aanvragen tot wijziging van de vergunningen van het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam (hierna: AMC), voor introductie in het milieu van genetisch gemodificeerde organismen

Op 26 februari 2020 zijn door de Minister van Infrastructuur en Waterstaat de vergunningen gewijzigd met de kenmerken GGO IM-MV 15-012 en GGO IM-MV 16-004 van het AMC voor de introductie in het milieu van genetisch gemodificeerde organismen krachtens het Besluit genetisch gemodificeerde organismen milieubeheer 2013.

Op 20 februari 2020 had het AMC daartoe strekkende aanvragen ingediend.

De wijzigingen betreffen het laten vervallen van de verplichting tot het dragen van een mond- en neusmasker, een veiligheidsbril en haarbescherming. Het laten vervallen van deze persoonlijke beschermingsmiddelen heeft geen significante invloed op de milieurisicobeoordeling behorende bij de vergunningen.

Procedure

Het verzoek tot wijziging van de vergunningen van het AMC is behandeld overeenkomstig het bepaalde in hoofdstuk 4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Inzage beschikkingen

De aanvragen, de beschikkingen en de overige relevante stukken liggen vanaf 4 maart 2020 op werkdagen ter inzage bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, RIVM/VSP/Bureau GGO, Antonie van Leeuwenhoeklaan 9, Postbus 1, 3720 BA Bilthoven. De stukken kunnen daar ingezien worden van maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur na afspraak via telefoon of e-mail (tel. 030 – 274 27 93, e-mail: bggo@rivm.nl). De bezoeker dient zich met een geldig identiteitsbewijs te melden bij de receptie.

Deze kennisgeving, de beschikkingen en de bijbehorende stukken zijn ook beschikbaar op de internetpagina www.ggo-vergunningverlening.nl.

Bezwaar

Voor nadere informatie over dit besluit kunt u terecht bij Bureau GGO.

Tegen deze vergunning kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na verzending een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister. Het bezwaarschrift moet gezonden worden aan:

Ministerie van IenW

T.a.v. de Hoofddirectie Bestuurlijke en Juridische Zaken

Unit bezwaar en beroep

IPC 880

Postbus 20901

2500 EX Den Haag

Een bezwaarschrift moet zijn ondertekend en van een datum, naam en adres voorzien zijn. Bezwaarschriften per e-mail worden niet geaccepteerd. Er moet duidelijk worden aangegeven waarom tegen de vergunning, onder vermelding van het beschikkingsnummer, bezwaar wordt aangetekend.

Naar boven