Gemeente Nissewaard - ter inzage ontwerpbestemmingsplan De Haven 2019 en ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Logo Nissewaard

De gemeente Nissewaard bereidt een herziening van bestemmingsplan De Haven voor.

In het gebied Haven-Hongerland wordt op basis van het in 2005 vastgestelde Masterplan 'Dijkzone' gewerkt aan de transformatie van de bedrijventerreinen 'Hongerland' en 'Haven- en Industrieplan' in een woongebied. In dit kader is inmiddels het woongebied De Elementen vrijwel geheel gerealiseerd. Inmiddels wordt gewerkt aan de woningbouwontwikkeling rond de haven.

Om woningbouw rond de haven van Spijkenisse mogelijk te maken is het bestemmingsplan 'De Haven' vastgesteld. Voor het gebied tussen de Veerweg en de haven is het uitwerkingsplan 'De Haven - Veerweg' vastgesteld op 22 mei 2018.

Voor het laatste deel van het plangebied was ook een uitwerkingsplicht opgenomen. Om (binnen de kaders van het vastgestelde masterplan Dijkzone) een eenduidig planologisch regime te hebben voor het gehele plangebied, is gekozen om in plaats van een uitwerkingsplan voor een beperkt gebied een planherziening vast te stellen voor het gehele plangebied. In dit plan zijn ook de eerder ontwikkelde/vastgestelde plannen meegenomen zodat een goed totaalbeeld ontstaat.

Hogere waarden

Het ontwerp-bestemmingsplan maakt geluidgevoelige bestemmingen in de vorm van het wonen mogelijk. De geluidsbelasting op die bestemming voldoet niet aan de waarden zoals die zijn voorgeschreven in de Wet geluidhinder. Het gaat daarbij met name om wegverkeerslawaai van de Schenkelweg op een aantal woningen op de hoek van de Schenkelweg en de Elementenweg. Onder voorwaarden is een hogere geluidsbelasting mogelijk. Hiertoe dient het concept ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder.

Plangebied

Het plangebied van bestemmingsplan De Haven 2019 ligt in projectgebied De Elementen in Spijkenisse.

Het plangebied wordt begrensd door Veerweg, Elementenweg, Schenkelweg en in het noordoosten de plangrens van bestemmingsplan 'De Dijk en Het Land'

Planfase

Ontwerp.

Plannummer

NL.IMRO.1930.BPDeHaven2019-2001

Inzage

U kunt het bestemmingsplan van 27 februari 2020 tot en met 10 april 2020 inzien:

Reacties

U kunt tot en met 10 april 2020 een reactie (inspraak) indienen. Dit kan zowel mondeling als schriftelijk.

Een schriftelijke reactie stuurt u naar:

  • gemeente Nissewaard

  • het college van burgemeester en wethouders

  • Postbus 25

  • 3200 AA Spijkenisse.

Voor het geven van een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken bij het team Stadsontwikkeling.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het bestemmingsplan, het ontwerpbesluit hogere grenswaarden of wilt u een afspraak maken, neem dan contact op met het team Stadsontwikkeling via telefoonnummer: 14 0181.

Naar boven