Gemeente Zoetermeer - bestemmingsplan - ongewijzigd vastgestelde partiële herziening bestemmingsplan Palenstein Van Aalstpark en omgeving

Logo Zoetermeer

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend, dat de gemeenteraad op 17 februari 2020 de partiële herziening bestemmingsplan Palenstein Van Aalstpark en omgeving ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het raadsbesluit tot vaststelling ligt met bijbehorende stukken met ingang van 28 februari  2020, gedurende een periode van zes weken ter inzage bij de Omgevingsbalie in het Stadsforum aan het Stadhuisplein 1 te Zoetermeer. Ook zijn de stukken digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Bij het bestemmingsplan hoort geen exploitatieplan.

Toelichting

Bestemmingsplan

Op 15 juli 2019 heeft de gemeenteraad besloten om geen gebruik te maken van de

mogelijkheden in het bestemmingsplan Palenstein om 22 nieuwbouwwoningen te (laten)

bouwen in het Van Aalstpark en langs de Zegwaartseweg. De partiele herziening voorziet in het wegbestemmen van de woonbestemming c.a. en het terugbrengen van een groenbestemming.

Instellen van beroep

Met ingang van zaterdag 29 februari 2020 bestaat gedurende zes weken de mogelijkheid beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van de partiële herziening van het bestemmingsplan Palenstein Van Aalstpark en omgeving. Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die tijdig hun zienswijze hebben ingediend dan wel kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijze niet in staat zijn geweest.

Daarnaast kan met ingang van 29 februari 2020 gedurende zes weken door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen het besluit om op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Beroepsschriften moeten worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en dient tenminste te bevatten:

  • a.

    uw naam en adresgegevens;

  • b.

    de dagtekening;

  • c.

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • d.

    de redenen waarom u zich niet met het besluit kan verenigen.

U kunt ook per fax of via het Digitaal Loket op de website van de Raad van State, www.raadvanstate.nl, beroep instellen. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Raad van State.

Verzoek om voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij gedurende de termijn naast het instellen van beroep ook voorlopige voorziening is gevraagd. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Griffierecht

Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een verzoek om voorlopige voorziening moet griffierecht worden betaald. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de Raad van State, telefoonnummer 070-4264426.

Informatie en inzien van het besluit met bijbehorende stukken

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u de besluiten met bijbehorende stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in het Stadsforum, Stadhuisplein 1 te Zoetermeer.

U dient een afspraak te maken via het digitale afspraakformulier dat u aantreft en in kunt vullen op www.zoetermeer.nl. Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar telefoonnummer 14 079.

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer: www.zoetermeer.nl

Het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan met bijbehorende stukken is digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt daar het plannummer NL.IMRO.0637.BP00084-0003 invullen.

De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld via https://validator.ruimtelijkeplannen.nl/web-roi/index/showManifest?organizationId=zoetermeer&striVersion=STRI2008 (onder NL.IMRO.0637.BP00084-0003).

Zoetermeer, 27 februari 2020

Burgemeesters en wethouders van Zoetermeer,

de secretaris de burgemeester

B.J.D. Huykman C.B. Aptroot

 

Naar boven