Vastgesteld wijzigingsplan Heisteeg (Riel)

Logo Goirle

Burgemeester en wethouders van Goirle maken bekend dat zij op 11 februari 2020 het wijzigingsplan "Heisteeg" hebben vastgesteld.

 

Doel

Het wijzigingsplan voorziet in een toevoeging van een vijftal bouwvlakken in de woningbouwlocatie Heisteeg. Het vastgestelde en onherroepelijke bestemmingsplan “Heisteeg” van 19 juni 2012, bevat ten westen van het plangebied “Heisteeg” een wijzigingsbevoegdheid om binnen het plangebied maximaal vijf woonkavels toe te voegen.

 

Ligging en begrenzing

De locatie van de vijf bouwkavels, ligt aan de westzijde van de woningbouwlocatie “Heisteeg”. De woningbouwlocatie Heisteeg ligt aan het dorpslint van Riel ten zuiden van de dorpskern. Ten noorden van het plangebied ligt de Alphenseweg die overgaat in de Kerkstraat. Aan de overzijde van de Alphenseweg, die als een doorgaande route geldt voor het dorp Riel, is een bedrijventerrein gelegen. Ten zuiden/zuidoosten bevinden zich het sportpark 'De Krim' van voetbalvereniging 'Riel' en de velden en complexen van de ruitersportvereniging en scouting. Voor de exacte begrenzing van het plangebied wordt verwezen naar de verbeelding van het wijzigingsplan (plankaart).

 

Ter visie

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan, alsmede het wijzigingsplan zelf, en de daarop betrekking hebbende stukken, liggen met ingang van donderdag 27 februari 2020 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage, op werkdagen van 9.00 tot 12.30, uur in de hal van het gemeentehuis, Oranjeplein 1 te Goirle en kan dan, of na afspraak, worden ingezien. Het plan is ook raadpleegbaar op de gemeentelijke website: www.goirle.nl en op de landelijke voorziening voor bestemmingsplannen www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0785.WP2019001Heisteegw-vg01).

 

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan kan met ingang van 28 februari 2020 gedurende zes weken (tot en met 9 april 2020) tegen het besluit omtrent vaststelling van het wijzigingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag door:

  • a.

    belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend op het ontwerp-wijzigingsplan;

  • b.

    belanghebbenden die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze naar voren hebben gebracht over het ontwerp-wijzigingsplan, maar die redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest.

Het beroepschrift moet voorzien zijn van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep. Gelijktijdig met het instellen van beroep kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien gedurende de bovenstaande beroepstermijn bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Het besluit van het college treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

 

 

Goirle, 26 februari 2020

Burgemeester en wethouders van de gemeente Goirle,

de secretaris, Jolie Hasselman

de burgemeester, Mark van Stappershoef

Naar boven