Mandaatbesluit directeur 3W

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

Gezien het protocol van overdracht d.d. 24 maart 2014;

Gelet op afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht;

Besluit:

Artikel 1

Voor de toepassing van dit besluit en de daarop berustende bepalingen wordt met de verlening van mandaat gelijkgesteld de verlening van:

  • a. volmacht om namens een bewindspersoon voor de Staat privaatrechtelijke rechtshandelingen te verrichten;

  • b. machtiging om namens een bewindspersoon handelingen te verrichten die noch een besluit noch een privaatrechtelijke rechtshandeling zijn.

Artikel 2

  • 1. Aan de directeur van 3W, de shared service organisatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, (hierna: 3W) wordt mandaat verleend voor het nemen van besluiten en het verrichten van overige handelingen die verband houden met de uitvoering van het Voorzieningenstelsel Uitzendingen Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties (VUBZK) en de Regeling vergoedingen bij uitzending deskundigen voor korte duur naar het Caribisch deel van het Koninkrijk 2013 (KU) ten aanzien van degene, op wie één van bovengenoemde regelingen van toepassing is of van toepassing is verklaard.

  • 2. Aan de directeur van 3W wordt tevens mandaat verleend voor het behandelen van geschillen met werknemers over aangelegenheden als bedoeld in het eerste lid.

  • 3. Aan de plaatsvervangend Secretaris-generaal van het Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt mandaat verleend voor het nemen van beslissingen ten aanzien van geschillen over besluiten als bedoeld in het eerste lid.

  • 4. De directeur van 3W kan voor de in het eerste en tweede lid bedoelde aangelegenheden ondermandaat verlenen aan de onder hem ressorterende functionarissen.

Artikel 3

  • 1. Het krachtens mandaat of volmacht ondertekenen van stukken geschiedt als volgt:

    De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

    namens deze:

    (handtekening)

    (naam functionaris)

    (functie)

  • 2. Bij ondertekening van besluiten en stukken op grond van volmacht wordt de aanduiding van de Minister voorafgegaan door: Namens de Staat der Nederlanden.

Artikel 4

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2020.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.W. Knops

Naar boven