Vaststelling bestemmingsplan ‘Engelandstraat 1b, Dodewaard’

Logo Neder-Betuwe

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe maken bekend, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, dat voor een ieder ter inzage ligt, het door de gemeenteraad in zijn vergadering van 12 december 2019 vastgestelde bestemmingsplan ‘Engelandstraat 1b, Dodewaard’.

Met dit bestemmingsplan wordt de uitbreiding van het bedrijf Batouwe Boomkwekerijen planologisch mogelijk gemaakt. Er wordt ruimte geboden voor de realisatie van teeltondersteunende voorzieningen zoals een kas en overwinteringstunnels alsmede de aanleg van parkeergelegenheid en ruimte voor logistiek. Het plangebied van het bestemmingsplan ligt aan de Engelandstraat 1b in Dodewaard en betreft het bestaande bedrijf Batouwe boomkwekerijen, inclusief de uitbreiding aan de zuidzijde (ten westen van het perceel Engelandstraat 1a). Aan de (zuid)oostzijde grenst het plangebied aan het perceel Kerkstraat 8a, Dodewaard.

Inzageperiode: 9 januari tot en met 20 februari 2020

Inzageplaatsen:

Belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze in te dienen over het ontwerpbestemmingsplan, kunnen gedurende voornoemde termijn van zes weken schriftelijk beroep instellen tegen het vastgestelde plan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor het indienen van beroep wordt griffierecht geheven.

 

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt een besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Opheusden, 8 januari 2020

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe

Naar boven