Ontwerpbestemmingsplan Hofstad III Loerik V, eerste herziening

Logo Houten

Het college van burgemeester en wethouders is bezig met het voorbereiden van het bestemmingsplan Hofstad III Loerik V (eerste herziening). Dit gebeurt volgens artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro). Op 18 februari 2020 heeft het college ingestemd met dit ontwerpbestemmingsplan.

Het plan

Het plangebied ligt in Houten-Zuid. Het Overdamsepad, basisschool De Vlinder, Westrumsepad, Dwerggras, Buntgras en Houten-Castellum geeft de globale grens aan van het plangebied. In Hofstad III Loerik IV mogen 308 woningen worden gebouwd. Nu willen we graag meer flexibiliteit in de planologische regeling. Daarom willen we in het ontwerpbestemmingsplan de gedetailleerde bestemming Wonen op een aantal plekken vervangen door een globale bestemming Woongebied. Op enkele plekken zijn de grenzen waar woningbouw mag plaatsvinden een beetje veranderd.

Inloopavond

Op woensdagavond 11 maart organiseert Jansen bouwontwikkeling een inloopavond. Dit is tussen 19.00 en 20.30 uur in basisschool De Vlinder, Bloesemthuis 17 in Houten. Ook medewerkers van de gemeente zijn hierbij aanwezig.

Waar en wanneer kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken kunt u inzien in het gemeentehuis. Dit kan van donderdag 27 februari 2020 tot en met woensdag 8 april 2020 (zes weken). Hiervoor maakt u een afspraak via www.houten.nl/inzien of via (030) 63 92 611. De openingstijden vindt u via www.houten.nl/open.

Vanaf 27 februari 2020 kunt u de documenten ook inzien via:

 

Daarnaast kunt u het ontwerpplan in pdf-formaat krijgen via de gemeentelijke website www.houten.nl/bestemmingsplannen.

 

Wilt u uw mening kenbaar maken?

Tijdens de inzagetermijn kunt u een zienswijze op het ontwerpbestemmingplan indienen. Dit kan zowel schriftelijk als mondeling.

 

Uw schriftelijke zienswijze(n) richt u aan de gemeenteraad van Houten, Postbus 30, 3990 DA Houten. Voor uw mondelinge zienswijze(n) maakt u een afspraak met mevrouw M. Mol-van Zelst of de heer J. Tonneijck (team Ruimtelijke Ontwikkeling). Hiervoor belt u naar (030) 63 92 611.

 

Vervolg

Na afloop van de inzageperiode beoordelen we de binnengekomen zienswijze(n). We bekijken of deze leiden tot het aanpassen van het bestemmingsplan. Daarna beslist de gemeenteraad over het vaststellen van het bestemmningsplan.

 

Houten 26 februari 2020

Naar boven