Gemeente West Betuwe - ontwerpparaplubestemmingsplan - Parkeren 2019 ter inzage - West Betuwe

Logo West Betuwe

Met ingang van donderdag 27 februari 2020 ligt gedurende zes weken ter inzage het ontwerpparaplubestemmingsplan ‘Parkeren 2019’. Zienswijzen kunnen worden ingediend tot en met woensdag 8 april 2020 bij het college van burgemeester en wethouders.

Toelichting

Sinds de inwerkingtreding van de Reparatiewet BZK 2014 geldt dat stedenbouwkundige voorschriften uit de gemeentelijke bouwverordening in een bestemmingsplan geregeld moeten worden. Met het opstellen van een paraplubestemmingsplan parkeren legt de gemeente West Betuwe voor haar grondgebied haar parkeerbeleid juridisch-planologisch vast door middel van een uniforme regeling. Voorliggend paraplubestemmingsplan voorziet hierin.

Alle ‘onderliggende’ bestemmingsplannen van kracht blijven. De herziening bestaat uitsluitend uit het toevoegen van een uniforme regeling ten aanzien van parkeren aan alle ‘onderliggende’ bestemmingsplannen. Voor het overige blijven de vigerende bestemmingsplannen dus gewoon gelden.

Ter inzage 

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met de daarbij behorende stukken ter inzage op het gemeentehuis van West Betuwe. Bezoekadres: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen. U kunt het bestemmingsplan uitsluitend inzien op afspraak. Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). U bereikt ze via (0344) 579314 of info@odrivierenland.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan is tevens te raadplegen op de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt hierbij zoeken op het adres: NL.IMRO.1960.BPparkeren-ONT1.

Reageren

Gedurende de termijn van terinzagelegging van donderdag 27 februari 2020 tot en met woensdag 8 april 2020 kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen. Een schriftelijke zienswijze (geen e-mail) kunt u richten aan het college van B&W, Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen.

Indien u een mondelinge zienswijze wilt geven, dan dient u hiervoor, uiterlijk één week voor het einde van de ter inzage termijn, eerst een afspraak te maken via het Klantencontactcentrum (tel. 0345-728800; alleen tijdens kantoortijden).

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen het ontwerpbesluit en men belanghebbende is.

 

Naar boven