Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan ‘Goyergracht Noord (perc. K60-61), Eemnes’ (bestuurlijke lus)

Logo Eemnes

Burgemeester en wethouders van de gemeente Eemnes maken bekend dat ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) het (gewijzigde) ontwerpbestemmingsplan “Goyergracht Noord (perc. K60-61), Eemnes”, met identificatienummer NL.IMRO.0317.GoyergrNrdK60en61-On02, ter inzage ligt.

Bestuurlijke lus

Op 29 oktober 2018 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Goyergracht Noord (perc. K60-61), Eemnes’ vastgesteld. Tegen de vaststelling van dit bestemmingsplan is één beroep ingediend. De Raad van State heeft via de tussenuitspraak van 15 januari 2020 de zogeheten ‘bestuurlijke lus’ toegepast. Dit betekent dat de gemeenteraad de opdracht heeft gekregen om het geconstateerde gebrek ten aanzien van het eerdere vaststellingsbesluit van 29 oktober 2018 te herstellen. De Raad van State heeft bepaald dat Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing is, wat betekent dat er eerst een ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd moet worden.

Wijzigingen

Als gevolg van de tussenuitspraak is er in dit ontwerpbestemmingsplan een voorwaardelijke verplichting in de planregels opgenomen. De voorwaardelijke verplichting strekt ertoe dat de noodzakelijk geachte maatregelen om de voorziene ruimtelijke ontwikkeling landschappelijk in te passen moeten worden uitgevoerd. Tevens is er een regeling op genomen dat deze maatregelen in stand gehouden worden. De wijzigingen zijn in dit ontwerpbestemmingsplan geel gearceerd.

Procedure

Het ontwerpbestemmingsplan “Goyergracht Noord (perc. K60-61), Eemnes” ligt gedurende zes weken met ingang van 25 februari 2020 tot en met 6 april 2020 ter inzage en kan worden ingezien in het kantoor van de BEL Combinatie, Zuidersingel 5 te Eemnes. Inzage kan uitsluitend op afspraak, telefoonnummer 14 035. Het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de ter inzage termijn kan een ieder een zienswijze tegen de aangebrachte wijzigingen indienen bij de gemeenteraad van Eemnes, Postbus 71, 3755 ZH Eemnes, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Goyergracht Noord (perc. K60-61), Eemnes’.

Ook het indienen van een mondelinge reactie is mogelijk. Hiervoor dient, binnen de termijn van het ter visie liggen, een afspraak te worden gemaakt met mevrouw K. Loman of mevrouw N. van Beek van de BEL Combinatie, telefoonnummer 14035. Het is niet mogelijk telefonisch of via e-mail uw zienswijze kenbaar te maken.

Eemnes, 25 februari 2020

 

 

Naar boven