Kennisgeving projectplannen Waterwet ‘Oeververvanging Gouwe voor werkvakken 6, 7, 9 en 10’

Logo Zuid-Holland

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben de projectplannen Waterwet Oeververvanging Gouwe voor werkvakken 6, 7, 9 en 10 op 10 december 2019 vastgesteld.

Beschrijving project

De westelijke oeverconstructies van de Gouwe zijn voor groot onderhoud ingepland in 2018 en 2019. Hiertoe is in 2015 de Trajectstudie Gouwe 2018/2019 opgesteld. ln de trajectstudie is geconstateerd dat de westelijke oeverconstructies worden overbelast. De stabiliteit van deze oeverconstructies kan niet meer worden gegarandeerd. In dit project wordt in totaal 4323 meter oeverconstructie vervangen, verspreid over vijf locaties aan de westzijde van de Gouwe.

Stukken inzien

De projectplannen Waterwet Oeververvanging Gouwe voor werkvakken 6, 7, 9 en 10, inclusief M.E.R.-beoordeling kunt u hier inzien:

M.e.r.-beoordelingsbesluit

Op 10 december hebben Gedeputeerde Staten, op basis van een aanmeldingsnotitie, besloten dat dit project niet m.e.r.-plichtig is. Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze m.e.r.-beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit voor de vaststelling van het projectplan. Tegen het m.e.r.-beoordelingsbesluit zelf is geen bezwaar of beroep mogelijk. Wel kan tegen het vastgestelde projectplan, inclusief m.e.r.-beoordelingsbesluit bezwaar worden ingediend.

Bezwaar

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden ingevolge artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht bij de provincie een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. Dit bezwaarschrift moet binnen zes weken na de dag van kennisgeving van het besluit worden toegezonden, onder vermelding van "Awb-bezwaar" in de linkerbovenhoek van enveloppe en bezwaarschrift. Het bezwaar moet worden gericht aan: Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, ter attentie van het Awb-secretariaat, Postbus 90602, 2509 LP Den Haag.

Krachtens artikel 6:16 van de Awb schorst het bezwaar de werking van dit besluit niet. Gelet hierop kan - als tegen dit besluit bezwaar wordt aangetekend - ingevolge artikel 8:81 van de Awb bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank 's-Gravenhage, sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag (bezoekadres: Prins Clauslaan 60 te Den Haag) een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening worden ingediend. Van een verzoek om een voorlopige voorziening dient een kopie te worden gezonden aan Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, Postbus 90602, 2509 LP Den Haag

Meer informatie

Voor meer informatie: https://www.zuid-holland.nl/onderwerpen/verkeer-vervoer/vaarwegen/oeververvanging/

Ook kunt u contact opnemen met dhr. M.L.H. Louwman van de provincie Zuid-Holland, via het e-mailadres mlh.louwman@pzh.nl, of het telefoonnummer 070 441 7101.

Naar boven