Terinzagelegging ontwerpprojectplan Waterwet ‘Oeververvanging Gouwe voor werkvak 8’

Logo Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland nodigt u van harte uit uw zienswijze te geven op het ontwerpprojectplan Waterwet Oeververvanging voor werkvak 8. Deze ligt van 3 januari 2020 tot en met 14 februari 2020 ter inzage.

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben het ontwerpprojectplan Waterwet Oeververvanging voor werkvak 8 op 10 december 2019 vastgesteld.

Beschrijving project

De westelijke oeverconstructies van de Gouwe zijn voor groot onderhoud ingepland in 2018 en 2019. Hiertoe is in 2015 de Trajectstudie Gouwe 2018/2019 opgesteld. ln de trajectstudie is geconstateerd dat de westelijke oeverconstructies worden overbelast. De stabiliteit van deze oeverconstructies kan niet meer worden gegarandeerd. In dit project wordt in totaal 4323 meter oeverconstructie vervangen, verspreid over vijf locaties aan de westzijde van de Gouwe.

Terinzagelegging

Het ontwerpprojectplan Waterwet Oeververvanging voor werkvak 8, inclusief MER-beoordeling, kunt u hier inzien:

M.e.r.-beoordelingsbesluit

Op 10 december hebben Gedeputeerde Staten, op basis van een aanmeldingsnotitie, besloten dat dit project niet m.e.r.-plichtig is. Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze m.e.r.-beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit voor de vaststelling van het projectplan. Tegen het m.e.r.-beoordelingsbesluit staat geen bezwaar of beroep open, tenzij het de belanghebbende rechtstreeks in zijn belang treft. Eventuele bezwaren tegen dit m.e.r. beoordelingsbesluit kunt u wel als zienswijzen op het ontwerpprojectplan indienen.

Zienswijzen

Van 3 januari 2020 tot en met 14 februari 2020 kunnen bewoners langs de Gouwe en overige belanghebbenden met een zienswijze reageren op het ontwerpprojectplan Waterwet Oeververvanging voor werkvak 8. Maak uw zienswijze zo concreet mogelijk. Geef daarbij aan op welk onderdeel van het ontwerpbesluit uw zienswijze betrekking heeft en wat uw motivering is. Vermeld ook uw naam, adres en telefoonnummer.

Wij ontvangen uw zienswijze bij voorkeur digitaal, via het e-mailadres mlh.louwman@pzh.nl. U kunt uw schriftelijke zienswijze sturen naar: Provincie Zuid-Holland, Dienst Beheer Infrastructuur, t.a.v. dhr. M.L.H. Louwman, Postbus 90602 2509 LP Den Haag. Voor een mondelinge zienswijze kunt u binnen de termijn contact opnemen met dhr. M.L.H. Louwman, tel: 070 441 7101.

Vervolg

De provincie besluit naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020 definitief over de vaststelling van het projectplan Waterwet Oeververvanging voor werkvak 8. Dit doen zij mede op basis van de ingediende zienswijzen. Iedereen die een zienswijze heeft ingediend wordt hiervan op de hoogte gesteld en krijgt antwoord op de ingediende zienswijze.

Meer informatie

Voor meer informatie: https://www.zuid-holland.nl/overons/bestuur-zh/gedeputeerde-staten/besluiten/@25461/projectplannen-waterwet-inzake-oeververvanging/

En: https://www.zuid-holland.nl/onderwerpen/verkeer-vervoer/vaarwegen/oeververvanging/

Ook kunt u contact opnemen met dhr. M.L.H. Louwman van de provincie Zuid-Holland, via het e-mailadres mlh.louwman@pzh.nl, of het telefoonnummer 070 441 7101.

Naar boven