Ontwerpbesluit Koolweg Helenaveen

Logo Deurne

Koolweg (zaak 1003934)

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEURNE:

 

Overwegende dat

  • 1.

    De Koolweg is gedeeltelijk onderdeel van een stiltegebied, Deurnesche Peel

  • 2.

    De wegen zijn eigendom en in het beheer van de gemeente Deurne;

  • 3.

    De wegen zijn openbare wegen maar niet geschikt qua profiel of bedoeld als wegen voor doorgaand verkeer.

  • 4.

    Door functie en inrichting op elkaar af te stemmen de weggebruikers en passagiers worden beschermd en de weg in stand wordt gehouden en het gebruik ervan wordt gewaarborgd (algemene bepalingen artikel 2 b,c);

  • 5.

    Het gebied heeft een verblijfs- en woonfunctie;

  • 6.

    Er 100% draagvlak van de bewoners is van de Koolweg en Spruitweg in Helenaveen;

  • 7.

    De Dorpsraad Helenaveen steunt het verzoek;

  • 8.

    Dat met de maatregel niet alleen de veiligheid op de weg wordt verbeterd en de weggebruikers worden beschermd, maar ook de ervaren overlast, hinder of schade wordt beperkt; een en ander zoals ook wordt omschreven in artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994;

  • 9.

    Overleg met de politie heeft plaatsgevonden;

 

gelet op het bepaalde in artikel 15, eerste lid en artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994, het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer en het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990;

 

B e s l u i t e n :

 

door het plaatsen van de verkeersborden modelnummer A0130zb en A0230ze van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990) nabij de aansluiting Sevenumseweg-Koolweg en de aansluitingen met de Soemeersingel;

 

door het plaatsen van verkeersborden modelnummer A0160zb en A0260ze van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990) op de Koolweg bij de overgang naar Soemeersingel en Sevenumseweg. De overige verkeersborden A0160zb en A0260ze verwijderen op de Koolweg.

 

op de wegen Spruitweg en Koolweg (tussen Soemeersingel en Sevenumseweg) 30km-zone instellen conform de tekening V-409-20-001 V4.

 

Deurne, 5 februari 2020

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

dhr. R.R.M. Halffman H.J. Mak

gemeentesecretaris burgemeester

 

 

 

Hebt u vragen of behoefte aan uitleg over dit besluit?

Neemt u dan contact op met het Klantcontactcentrum via het algemene telefoonnummer van de gemeente Deurne 0493 – 387 711 of via de website www.deurne.nl.

 

 

Zienswijzen

 

Gedurende de genoemde 6 weken termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Deurne. Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te zijn aan het college van burgemeester en wethouders van XX, postbus XX, XX Deurne. In de zienswijze vermeldt u het volgende:

 

1. Uw naam, adres, datum en ondertekening;

2. Het ontwerpbesluit waarop u uw zienswijze indient. U kunt bijvoorbeeld naam, datum en kenmerk van dit besluit vermelden of een kopie meesturen;

3. Motivering zienswijze.

 

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kan een afspraak gemaakt worden met de behandeld ambtenaar, mevrouw XX (tel.) of mail: XX. Een afspraak dienst uiterlijk één week voor het einde van de terinzagelegging te zijn gemaakt. Het is niet mogelijk telefonisch een zienswijze kenbaar te maken.

 

Vervolg procedure

Na de zienswijzenperiode neemt het college een definitief besluit. Dit besluit wordt gepubliceerd op de gemeentepagina en in de Staatscourant. Tegen het definitieve besluit kan gedurende 6 weken beroep bij de Rechtbank Oost-Brabant worden aangetekend. Een belanghebbende kan enkel beroep aantekenen tegen het definitieve besluit, als binnen de daarvoor gestelde termijn een zienswijze naar voren is gebracht.

 

 

 

 

Het maken van bezwaar schorst de werking van het besluit niet. Daarom kunt u als u een spoedeisend belang heeft de voorzieningenrechter van de Rechtbank Oost-Brabant, sector Bestuursrecht verzoeken een voorlopige voorziening te treffen (bijvoorbeeld schorsing van het besluit). Aan het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Het postadres van de rechtbank is Rechtbank Oost-Brabant, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. Kijkt u voor meer informatie op http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. of informeert u bij de griffie van de Rechtbank Oost-Brabant (tel. 073 –6202020).

Naar boven