Kennisgeving in het kader van Tracébesluit A7/N7 Zuidelijke Ringweg Groningen, fase 2, Rijkswaterstaat

Krachtens artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Waterstaat een gecoördineerde voor­bereiding van besluiten op aanvragen van vergunningen en van overige ambtshalve te nemen besluiten, met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Waterstaat kennis van het feit dat het volgende ontwerpbesluit is genomen.

Welk ontwerpbesluit is er genomen en ligt ter inzage?

Voor de uitvoering van Tracébesluit A7/N7 Zuidelijke Ringweg Groningen, fase 2 is onderstaand ontwerpbesluit genomen overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 2 jo. lid 4 Tracéwet jo. Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Waterschap Hunze & Aa’s heeft het ontwerpbesluit genomen voor een watervergunning, met aanvraagnummer 4905821, ten name van Combinatie Herepoort. Het gaat om de onttrekking van grondwater ten behoeve van de bouw van de Verdiepte ligging.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Van donderdag 27 februari 2020 tot en met woensdag 8 april 2020 ligt het ontwerpbesluit gedurende de reguliere openingstijden op de hierna genoemde plaatsen ter inzage:

Watervergunning

  • Waterschap Hunze & Aa’s, Aquapark 5, 9641 PJ Veendam.

  • Het Loket Bouwen en Wonen van gemeente Groningen, Harm Buiterplein 1, 9723 ZR Groningen.

Hoe kunnen zienswijzen worden ingediend?

Van donderdag 27 februari 2020 tot en met woensdag 8 april 2020 kunnen schriftelijk gemotiveerde zienswijzen worden ingebracht tegen het ontwerpbesluit, gericht aan:

  • Het Waterschap Hunze en Aa’s, Postbus 195, 9640 AD Veendam, t.a.v. de heer K. Mulder.

Desgewenst kan binnen de termijn waarin het ontwerpbesluit ter inzage ligt, worden verzocht om het mondeling inbrengen van zienswijzen daartegen.

Gewezen wordt op het feit dat alleen belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit of aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht op het ontwerpbesluit, te zijner tijd beroep kunnen instellen tegen het definitieve besluit.

Meer informatie?

Waterschap Hunze & Aa’s: de heer K. Mulder, telefoon 0598 – 69 32 86 of www.aanpakringzuid.nl.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, namens deze, het afdelingshoofd BJV Projectadvisering bij de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat, W. Warmerdam

Naar boven