Ontwerp omgevingsvergunning Kingsford Smithstraat hoek Maerten van Heemskerckstraat te Beverwijk

Logo Beverwijk

Burgemeester en wethouders van Beverwijk maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een omgevingsvergunning te verlenen voor het realiseren van 40 nieuwbouw woningen aan de Kingsford Smithstraat 999 te Beverwijk.De locatie Kingsford Smithstraat betreft een herontwikkelingslocatie van de gemeente met maatschappelijke gebouwen. Deze zijn nog tijdelijk gebruikt. Vervolgens zijn de gebouwen gesloopt.

In 2016 heeft de gemeente Beverwijk een convenant afgesloten met Woonopmaat voor het beschikbaar stellen van locaties voor woningbouw. Eén van de locaties is de Kingsford Smithstraat (voormalige schoollocatie van Heliomare en een braakliggend terrein). Eind 2017 heeft het college een startnotitie vastgesteld met uitgangspunten voor het bouwplan. Samen met Woonopmaat is vervolgens gewerkt aan een gezamenlijk ontwerp waarop de omwonenden konden reageren.

Het project past niet in het bestemmingsplan “Plesmanweg” en het onlangs vastgestelde bestemmingsplan “Woongebied Oost”. Deze aanvraag maakt het realiseren van het hierboven beschreven project planologisch mogelijk.

Aanvrager heeft gebruik gemaakt van artikel 2.5 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en heeft de aanvraag omgevingsvergunning gefaseerd aangevraagd. De onderliggende aanvraag eerste fase heeft slechts betrekking op de door de aanvrager aangevraagde activiteit handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening. In de tweede fase zal de bouwaanvraag worden ingediend.

De termijn dat de ontwerp omgevingsvergunning ter inzage ligt duurt zes weken, deze begint op 28 februari 2020. Binnen deze termijn kan een ieder zijn of haar zienswijze over de ontwerp omgevingsvergunning naar voren brengen.

Op werkdagen is de ontwerp omgevingsvergunning met de bijbehorende stukken in te zien bij de informatiebalie van het Stadhuis van Beverwijk, Stationsplein 48 in Beverwijk. De informatiebalie is geopend op donderdag van 09:00 uur tot 20:00 uur en op overige werkdagen van 09:00 uur tot 16:00 uur. Alleen op dinsdag zijn de openingstijden van 09:00 uur tot 12:30 uur. De ontwerp omgevingsvergunning zonder bijbehorende stukken is ook te raadplegen op www.beverwijk.nl via het kopje ‘publicaties’, ‘bekendmakingen’ en vervolgens ‘omgevingsvergunningen uitgebreid’.

U kunt uw zienswijze zowel schriftelijk als mondeling naar voren brengen. Uw schriftelijke zienswijzen richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Beverwijk, postbus 450, 1940 AL Beverwijk.

Na verwerking van eventueel ingediende zienswijzen neemt het college van burgemeester en wethouders een besluit omtrent de omgevingsvergunning. Indien ons college besluit om de omgevingsvergunning te verlenen, dan wordt de omgevingsvergunning ter inzage gelegd. Belanghebbenden kunnen dan gedurende zes weken beroep instellen bij rechtbank Noord-Holland.

Beverwijk, 27 februari 2020

Burgemeester en wethouders van de gemeente Beverwijk

Naar boven