Bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld Bezemronde 4, Kernen

Logo Ede

Zaaknummer 113078

 

Op 12 december 2019 heeft de gemeenteraad van Ede het bestemmingsplan Bezemronde 4, Kernen gewijzigd vastgesteld. Dit vastgestelde bestemmingsplan heeft nummer NL.IMRO.0228.BP2019BEZK0001-0301.

Inzage

U kunt het plan en de daarbij behorende stukken van donderdag 9 januari tot en met woensdag 19 februari 2020 (digitaal) inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in Raadhuis Publiekszaken, Raadhuisplein 3 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (088) 116 9900.

Onder gerelateerde informatie op deze pagina vindt u een directe link naar het plan, hiermee wordt u doorgeleid naar de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl waar u het plan kunt inzien.

Gebied en gevolg

In dit bestemmingsplan wordt een aantal omissies gerepareerd in verschillende bestemmingsplannen van de gemeente Ede. Ook worden enkele kleine ontwikkelingen meegenomen waarvan is afgesproken dat aanpassingen voor wat betreft de bestemming worden meegenomen in het voorliggende bestemmingsplan. Het betreft de kernen van Bennekom, Ede, Ederveen, Harskamp, Lunteren, Otterlo en Wekerom. In het bestemmingsplan worden geen percelen in het buitengebied meegenomen. Het gaat in het totaal om 24 locaties, welke in de toelichting van het bestemmingsplan te vinden zijn.

 

Bij de vaststelling zijn wijzigingen aangebracht op het plan zoals dat in ontwerp ter inzage heeft gelegen.

 

Verbeelding

Voor het perceel Molenstraat 55 in Bennekom, wordt de zuidelijke bestemming verkeer veranderd in de bestemming Tuin. Daarnaast wordt er op een deel van de bestemming Tuin, de aanduiding ‘specifieke vorm van tuin - openbare fietsenstalling’ gelegd.

Voor het perceel Oude Arnhemseweg 14a in Ede is de maximale bouwhoogte naar 10 meter gewijzigd. Dit komt overeen met de feitelijke en vergunde situatie.

 

Planregels

Artikel 11 bestemming “Tuin” is aangepast. Artikel 11.1 (bestemmingsomschrijving) onder e is toegevoegd. Hierin staat het volgende beschreven:een openbare fietsenstalling uitsluitend ter plaatse van de aanduiding specifieke vorm van tuin - openbare fietsenstalling.

Artikel 11 bestemming “Tuin” is aangepast. Artikel 11.2.2 onder f is toegevoegd. Hierin staat het volgende beschreven: de oppervlakte van de openbare fietsenstalling ter plaatse van de aanduiding specifieke vorm van tuin - openbare fietsenstalling bedraagt maximaal de bestaande oppervlakte.

Enkele tekstuele aanpassingen naar aanleiding van typfouten.

  •  

Toelichting

  • Paragraaf 2.2. is aangepast. Onder het kopje situatie is de laatste zin verwijderd, hiervoor in de plaats is de volgende toevoeging gekomen: Dit is niet de juiste bestemming, formeel mag binnen de bestemming tuin geen openbare fietsenstalling worden geplaatst.

  • Paragraaf 2.2 is aangepast. Onder het kopje reparatie, wijziging is de volgende tekst toegevoegd: In het noordelijk deel van het plangebied wordt de bestemming Verkeer opgenomen zodat de nieuwe rotonde binnen de juiste bestemming komt te liggen. Voor deze rotonde is een kruimelprocedure gevoerd, en de werkzaamheden voor de aanleg zijn reeds begonnen. In het zuidelijk deel krijgt een deel van de bestemming Tuin de aanduiding, specifieke vorm van tuin - openbare fietsenstalling. Binnen deze aanduiding is een openbare fietsenstalling, waarvan de oppervlakte niet groter mag zijn dan de bestaande oppervlakte.

  • Paragraaf 2.2 is aangepast. De uitsnede van de verbeelding is vervangen door een nieuwe uitsnede.

  • Paragraaf 2.11 is aangepast. Onder het kopje reparatie, wijziging is de bouwhoogte aangepast van 6 meter naar 10 meter.

  • Paragraaf 2.11 is aangepast. De uitsnede van de verbeelding is vervangen door een nieuwe uitsnede.

  • Paragraaf 5 is geactualiseerd.

 

Voor de exacte wijzigingen verwijzen wij u naar het vastgestelde bestemmingsplan.

Beroep

Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode schriftelijk beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan alleen wanneer u op tijd een zienswijze op het ontwerpplan heeft ingediend, of aan kunt tonen dat u hiertoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest, of wanneer u bezwaar heeft tegen de wijziging van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpplan.

Daarnaast kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het vastgestelde plan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Zowel het beroepsschrift als het verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen bij de Raad van State en/of een voorlopige voorziening te vragen. Dit kan via de website https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site vindt u de precieze voorwaarden.

Naar boven