Kennisgeving bestemmingsplan ‘Correctie Net op zee Hollandse Kust (zuid)’

Logo Rotterdam

 

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van vrijdag 21 februari 2020 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 2 april 2020) het ontwerpbestemmingsplan ‘Correctie Net op zee Hollandse Kust (zuid)’ (NL.IMRO.0599.BP2152CorNetZee-on01) met de bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage ligt bij de informatiebalie van het Timmerhuis, Halvemaanpassage 1. Het ontwerpbestemmingsplan kunt u na het maken van een afspraak (010-2672514) inzien.

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Het bestemmingsplan gaat over een kleine correctie van een inpassingsplan van het Rijk. Met het inpassingsplan is de aanleg van ondergrondse hoogspanningskabels van het windenergiegebied ‘Hollandse Kust (zuid) op zee’ naar bestaande en nieuwe stations op de Maasvlakte planologisch mogelijk gemaakt. De kabels zijn na aanleg beschermd door de in het plan opgenomen beschermingszone.

 

De netbeheerder heeft inmiddels een stalen mantelbuis voor hoogspanningskabels aangelegd onder het Yangtzekanaal. Dit is gedaan door middel van een horizontaal gestuurde boring (HDD). Als gevolg van ontwikkelingen in de uitvoeringsfase is een planologische correctie nodig voor een klein deel van de verbinding in het inpassingsplan.

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, R&W/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam. Tevens kunnen gedurende deze termijn door een ieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u op dinsdagmiddag of op woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur 06 - 1023 7995 bellen.

 

Rotterdam, 21 februari 2020

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

Mevr. H.M. van Bockxmeer

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

Naar boven