Ontwerpbestemmingsplan Stationsplein Zuid (District E) en besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling  

Logo Eindhoven

Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken bekend dat vanaf 20 februari 2020 het ontwerp van het bestemmingsplan Stationsplein Zuid (District E) ter inzage ligt. Het bestemmingsplan heeft betrekking op District-E. Dit is de herontwikkeling van een deel van het Stationsplein (Zuid). Het betreft drie torens van circa 170, circa 120 en circa 90 meter hoogte naast het station. Het bestemmingsplan maakt een flexibel programma mogelijk met maximaal 510 woningen, 196 hotelkamers, 200 shortstay units en maximaal 15.500 m2 aan werkgerelateerde en publieksgerichte functies.

Tevens zijn burgemeester en wethouders van plan om hogere waarden vast te stellen voor de appartementen die zijn gelegen aan de spoorzijde in de Toren Oost, Toren West en Toren Zuid op het Stationsplein Zuid. Uit onderzoek is gebleken dat de geluidbelasting voor nieuwe ontwikkelingen in dit gebied te hoog is. Volgens de Wet geluidhinder is het mogelijk om een besluit te nemen dat een hogere geluidbelasting toestaat.

Daarnaast maken burgemeester en wethouders van Eindhoven bekend dat zij op 4 februari 2020 hebben besloten dat er geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld voor het realiseren van maximaal 510 woningen, 196 hotelkamers, 200 shortstay units en maximaal 15.500 m2 werken en publieksgerichte functies op de locatie Stationsplein Zuid (het plangebied zoals hierboven omschreven). Zij zijn van mening dat uit de opgestelde aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling blijkt dat het plan geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zal hebben. Het opstellen van een milieueffectrapport is dan ook niet noodzakelijk.

Inzage

Het ontwerp van het bestemmingsplan, het ontwerp van het besluit tot vaststelling van hogere waarden Stationsplein Zuid (District E) en het vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit liggen met ingang van donderdag 20 februari 2020 tot en met woensdag 1 april 2020 ter inzage. U kunt de stukken inzien bij het Inwonersplein (Stadskantoor), Stadhuisplein 10, Eindhoven. De openingstijden van het Inwonersplein zijn op maandag van 9.00 tot 19.00 uur en op dinsdag t/m vrijdag van 09.00-16.30 uur.

Daarnaast kunt u het ontwerp van het bestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de directe link:

https:/www/ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0772.80327-0201

De bronbestanden kunt u vinden via: https://www.eindhoven.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0772. 80327/NL.IMRO.0772.80327-0201/

Zienswijze bestemmingsplan

Tijdens de genoemde termijn is het voor iedereen mogelijk om een zienswijze in te dienen. Dit kan digitaal, schriftelijk of mondeling.

Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar:

De gemeenteraad van Eindhoven, t.a.v. het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ordening, postbus 90150, 5600 RB Eindhoven.

Zienswijze hogere waardenbesluit

Tijdens de genoemde termijn kan een belanghebbende een zienswijze indienen op het voorgenomen besluit tot vaststellen van de hogere grenswaarden. Dit kan digitaal, schriftelijk of mondeling.

Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar:

Het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ordening, Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven.

Zienswijze vormvrije me.er.-beoordelingsbesluit

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht staat tegen dit besluit geen bezwaar of beroep open, tenzij het de belanghebbende rechtstreeks in zijn belang treft. Eventuele bezwaren tegen dit m.e.r.-beoordelingsbesluit kunt u inbrengen als zienswijzen tegen het ontwerp bestemmingsplan.

Een schriftelijke zienswijze moet zijn voorzien van een datum, naam, adres en handtekening. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen deze betrekking heeft.

Het digitaal indienen van een zienswijze kan uitsluitend met het formulier dat hiervoor beschikbaar is op de gemeentelijke website via de directe link www.eindhoven.nl/zienswijze. Zienswijzen kunnen niet per e-mail worden ingediend.

Wilt u liever mondeling een zienswijze indienen dan dient u vóór 25 maart 2020 een afspraak te maken met B. van der Padt, telefoonnummer (06 305 97 802).

 

Eindhoven 19 februari 2020

Naar boven