Besluit van het hoofd van de afdeling Stralingstoepassingen van de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming van 17 februari 2020, nr. ANVS-2020/2317, houdende verlening van ondermandaat aan medewerkers van de afdeling Stralingstoepassingen (Besluit ondermandaat verlening registraties 2020)

Het hoofd van de afdeling Stralingstoepassingen van de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming,

Gelet op artikel 8 van het Besluit mandaat en ondermandaat, volmacht en machtiging Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming 2020;

Besluit:

Artikel 1. Ondermandaat registraties

  • 1. De volgende personen wordt ondermandaat verleend voor het verlenen van registraties als bedoeld in artikel 3.9, eerste lid, aanhef en onderdeel a, van het Besluit basisveiligheidsnormen stralingsbescherming:

    • Y. Franken;

    • D. Hartholt;

    • I.H.M. van Helvoort.

  • 2. Het in het eerste lid bedoelde ondermandaat is niet van toepassing op besluiten over de aanvraag om een registratie:

    • a. waarbij de registratie wordt geweigerd of,

    • b. waarvoor een apart besluit over de rechtvaardiging van de te registreren handeling nodig is.

Artikel 2. Intrekking

Het Besluit ondermandaat verlening registraties wordt ingetrokken.

Artikel 3. Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag nadat zes weken zijn verstreken sinds de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Artikel 4. Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit ondermandaat verlening registraties 2020.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

Het wnd. Hoofd van de afdeling Stralingstoepassingen van de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming, M.J. Korse-Noordhoek MTD

Bezwaarclausule

Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken na de dag van de bekendmaking van dit besluit in de Staatscourant een bezwaarschrift indienen bij de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming, Postbus 16001, 2500 BA Den Haag.

Dit besluit is verzonden op de in de aanhef van dit besluit genoemde datum.

Het bezwaarschrift moet van een handtekening, datum, naam en adres van de indiener zijn voorzien. De indiener dient duidelijk aan te geven waarom hij tegen dit besluit bezwaar aantekent.

Voorlopige voorziening

Indien een bezwaarschrift is ingediend, kunnen belanghebbenden aan de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen indien – gelet op de betrokken belangen – onverwijlde spoed dit vereist. Bij het verzoek dient een afschrift van het bezwaarschrift te worden overgelegd. Als burger kunt u uw verzoek tot voorlopige voorziening ook via het digitale loket van de Raad van State indienen (https://digitaalloket.raadvanstate.nl/). Hiervoor dient u te beschikken over DigiD. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Inlichtingen over de procedure en de hoogte van het griffierecht kunnen worden verkregen bij de Raad van State, telefoon 070 – 426 44 26.

TOELICHTING

Met dit besluit wordt invulling gegeven aan de mogelijkheid om medewerkers van de afdeling Stralingstoepassingen van de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming ondermandaat te verlenen voor de verlening van registraties voor bepaalde handelingen met toestellen met ingekapselde bronnen, toestellen of versnellers (artikel 8 van het Besluit mandaat en ondermandaat, volmacht en machtiging Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming 2020).

De lijst van personen aan wie in artikel 1, eerste lid, ondermandaat is verleend, is geactualiseerd.

Het ondermandaat is op grond van het tweede lid van artikel 1 niet van toepassing op besluiten over de aanvragen voor registraties die worden geweigerd of waarvoor een apart besluit over de rechtvaardiging van de te registreren handeling nodig is.

Dit besluit vervangt het Besluit ondermandaat verlening registraties. Daardoor is het niet langer nodig de ondermandatering voor registraties te baseren op overgangsrecht (zie artikel 11 van het Besluit mandaat en ondermandaat, volmacht en machtiging Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming 2020).

Het wnd. hoofd van de afdeling Stralingstoepassingen van de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming, M.J. Korse-Noordhoek MTD

Naar boven