Regeling van de Minister van Justitie en Veiligheid van 18 februari 2020, nr. 2806627, houdende de intrekking van de Instellingsregeling Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding

De Minister van Justitie en Veiligheid,

Besluit:

Artikel 1.

De regeling van de Ministers van Justitie en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 29 juni 2005, nr. DDS5357209, houdende instelling van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding, wordt ingetrokken.

Artikel 2.

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 18 februari 2020

De Minister van Justitie en Veiligheid, F.B.J. Grapperhaus

TOELICHTING

Met deze intrekkingsregeling zal de regeling waarmee de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) in 2005 is ingesteld, worden ingetrokken. De instellingsregeling is verouderd als gevolg van de departementale herindeling van 2010, de wijzigingen in de organisatie van het ministerie, en de naamswijziging van de functie naar Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Omdat de instellingsregeling uitgewerkt is, zal zij worden ingetrokken.

De huidige taken en bevoegdheden van de NCTV zijn neergelegd in het Organisatiebesluit Ministerie van Justitie en Veiligheid en de hierop gebaseerde mandaatregelingen.

De Minister van Justitie en Veiligheid, F.B.J. Grapperhaus

Naar boven