Verkeersbesluit tijdelijke verkeersmaatregel N343 (Oldenzaal-Slagharen) ter hoogte van Twenteweg Hardenberg tussen km. 38.4 en km 38.8.

Logo Overijssel

 

Verkeersbesluit van Gedeputeerde Staten van Overijssel van 18 februari 2020 kenmerk 2020/0056334 tot het tijdelijk instellen van een maximumsnelheid van 50 km/uur tijdens transportbewegingen voor de aan-en afvoer van bouwmaterialen en grondstoffen op de N343 tussen km 38.4 en 38.8 in de periode van 24 februari 2020 tot 21 december 2021.

 

Aanleiding

Op de N343 wordt ter hoogte van km. 38.6 een tijdelijke in/uitrit aangelegd voor de aan- en afvoer van diverse bouwmaterialen en grondstoffen voor realisatie van het project Rheezermaten in opdracht van Waterschap Vechtstromen. Het is vanwege de veiligheid van de weggebruiker gewenst om gedurende de transportbewegingen ter plaatse over een afstand van 400 meter een maximumsnelheid van 50 km/uur in te stellen. De transportbewegingen vinden (niet continue) plaats in de periode van 24 februari 2020 tot 31 december 2021.

 

Noodzaak

Gedurende de transportbewegingen zijn verkeersborden die een verbod inhouden geplaatst en in werking gesteld. Deze transportbewegingen vinden herhaaldelijk maar niet continue plaats in de periode van 24 februari 2020 tot 31 december 2021. Hiervoor is het is op grond van de Wegenverkeerswet 1994, het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW), het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990) en de Algemene wet bestuursrecht (Awb) nodig om een verkeersbesluit te nemen.

De doelstelling van dit verkeersbesluit is het zoveel mogelijk waarborgen van de veiligheid op de weg en het beschermen van weggebruikers en passagiers.

 

Maatregelen

Gedurende de transportbewegingen worden borden A1 (50) geplaatst en in werking gesteld ter instelling van een maximumsnelheid op het gedeelte van de N343 tussen km. 38.4 en 38.8. Boven de borden A1 (50) worden borden J16 (Werk in uitvoering) geplaatst. Ter hoogte van km. 38.5 en 38.7 worden borden J37 (Gevaar) geplaatst met onderbord (In-uitrit werkverkeer) ter aanduiding van het gevaar.

 

Verplicht overleg

Over een verkeersbesluit moet op grond van artikel 24 van het BABW overleg worden gevoerd met de korpschef van het betrokken politiekorps. De daartoe gemachtigde medewerker verkeersadvisering van de eenheid Oost Nederland, heeft een negatief advies uitgebracht.

Over een verkeersbesluit moet op grond van artikel 25 van het BABW overleg gevoerd worden met het college van Burgemeester en Wethouders van de desbetreffende gemeente. Er heeft overleg plaatsgevonden met de daartoe door de gemeente Hardenberg gemachtigde medewerker.

 

Afweging belangen

De omstandigheden die tot de tijdelijke plaatsing van de borden leiden doen zich regelmatig voor. De maximumsnelheid wordt ingesteld tussen km 38.4 en 38.8. Het gevarenpunt (In-/uitrit bouwverkeer) bevind zich ter hoogte van km 38.6. De borden worden uitsluitend in werking gesteld tijdens daadwerkelijke transportbewegingen. Deze transportbewegingen mogen ingevolge verleende ontheffing plaatsvinden op werkdagen tussen 09.00 en 16.00 uur.

De getroffen maatregelen leiden tot het zoveel mogelijk waarborgen van de veiligheid op de weg en het beschermen van weggebruikers en passagiers. De bruikbaarheid van de N343 ter plaatse wordt zo minimaal mogelijk verminderd. Gelet hierop verwachten wij niet dat belangen van derden door dit verkeersbesluit onevenredig geschaad worden.

 

Bevoegdheden

Het weggedeelte waar de maatregelen worden getroffen, is in beheer bij de provincie Overijssel. Daarom zijn wij (Gedeputeerde Staten van Overijssel) op grond van de Wegenverkeerswet 1994 het bevoegd bestuursorgaan om dit verkeersbesluit te nemen.

 

Besluiten

Gelet op het voorgaande besluiten wij:

A. Door het tijdens transportbewegingen plaatsen en inwerkingstellen van de borden A1 (50) ter hoogte van km. 38.4 en 38.8 van de N343 een maximumsnelheid in te stellen van 50 km/uur in beide rijrichtingen tussen km 38.4 en 38.8;

B. Door het tijdens transportbewegingen plaatsen en inwerkingstellen van de borden A2 (50) ter hoogte van km. 38.4 en 38.8 van de N343 het einde van de maximumsnelheid van 50 km/uur aan te geven vanaf km 38.4 voor bestuurders op de linkerrijstrook en vanaf km. 38.8 voor bestuurders op de rechterrijstrook;

C. Te bepalen dat dit besluit in werking treed op 24 februari 2020 en eindigt op 31 december 2021.

 

 

Zwolle, 18 februari 2020

Gedeputeerde Staten van Overijssel,

namens dezen,

 

 

J.W.R. Grotenhuis,

teamleider Ontwikkeling en Expertise,

eenheid Wegen en Kanalen.

 

Bij dit besluit is een tekening (tekening nr. STN01) gevoegd waarop de te plaatsen en periodiek in werking te stellen bebording is aangeduid. Deze tekening maakt verder geen onderdeel uit van dit besluit.

 

Als u het niet eens bent met dit besluit kunt u bezwaar maken. Stuurt u dan een bezwaarschrift aan ons. Wij controleren dan of wij een juist besluit hebben genomen.

Uw bezwaarschrift is een brief die aan een aantal eisen moet voldoen. De wet stelt eisen aan uw bezwaarschrift. Die eisen zijn:

1. U zegt met welk besluit u het niet eens bent. Dit doet u door in uw bezwaarschrift het kenmerk van het besluit te noemen, zoals dit is vermeld bij deze publicatie.

2. U zegt waarom u het niet eens bent met dit besluit.

3. U zet uw naam, adres, handtekening en de datum op uw bezwaarschrift.

4. U verstuurt het bezwaarschrift op tijd. De Staatscourant waarin het besluit is gepubliceerd, heeft een datum. U stuurt ons binnen zes weken na die datum uw bezwaarschrift.

 

Uw bezwaarschrift kunt u op 3 manieren aan ons versturen.

1. Met de post naar: Gedeputeerde Staten van Overijssel, Team Juridische zaken, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle.

2. Via internet. U gebruikt daarvoor ons digitale bezwaarformulier. U vind het formulier via https://forms.overijssel.nl/bezwaar-klacht/bezwaar-beslissing/.

3. Met een faxbericht. Het faxnummer van het team Juridische Zaken is: 038 - 425 48 02.

 

Wat als u niet kunt wachten tot er een nieuw besluit is genomen?

Ook als u bezwaar maakt treedt dit besluit gewoon in werking. Dat kan vervelende gevolgen voor u hebben. U kunt de rechtbank dan vragen een voorlopige beslissing te nemen, door een zogeheten ‘voorlopige voorziening’ aan te vragen. Dit is een aparte procedure die loopt naast de door u gestarte bezwaarprocedure. Voor de behandeling van uw verzoek om een voorlopige voorziening betaalt u een bedrag. De rechter kan beslissen dat wij dat bedrag aan u moeten vergoeden. Voor informatie over het indienen van een verzoek belt u met de Rechtbank Overijssel: 088 - 361 55 55.

 

Naar boven