Besluit van de Minister van Economische Zaken en Klimaat van 18 februari 2020, nr. WJZ/ 20039461, tot wijziging van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging EZK 2019 ter invoering van een vervangingsregeling voor afwezigheid van de plaatsvervangend secretaris-generaal en tot wijziging van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Autoriteit Consument en Markt

De Minister van Economische Zaken en Klimaat,

Gelet op afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 3, tweede lid, van het Coördinatiebesluit organisatie en bedrijfsvoering rijksdienst 2011;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 21 van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging EZK 2019 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid wordt in de tweede volzin ‘de uit dit besluit voortvloeiende’ vervangen door ‘deze’.

2. Onder vernummering van het tweede lid tot derde lid wordt een lid ingevoegd, luidende:

  • 2. De uit dit besluit voor de plaatsvervangend secretaris-generaal voortvloeiende bevoegdheden gaan in geval van afwezigheid over op de secretaris-generaal. Bij afwezigheid van zowel de plaatsvervangend secretaris-generaal als de secretaris-generaal gaan deze bevoegdheden over op een door de secretaris-generaal aangewezen directeur-generaal.

ARTIKEL II

In artikel 6, derde lid, onderdeel d, subonderdeel 1°, van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Autoriteit Consument en Markt wordt ‘het aanstellen in vaste of tijdelijke dienst en het beëindigen van vaste en tijdelijke aanstellingen van’ vervangen door ‘het aanbieden en het beëindigen van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde of bepaalde tijd met betrekking tot’.

ARTIKEL III

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 18 februari 2020

De Minister van Economische Zaken en Klimaat, E.D. Wiebes

TOELICHTING

Per 15 februari 2020 is de functie van plaatsvervangend secretaris-generaal van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat vacant. Er is momenteel geen vervangingsregeling voor de situatie dat alleen de plaatsvervangend secretaris-generaal afwezig is. Met dit besluit wordt geregeld dat de secretaris-generaal de taken van de plaatsvervangend secretaris-generaal bij diens afwezigheid kan waarnemen.

Daarnaast wordt in dit besluit een technische aanpassing doorgevoerd in het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Autoriteit Consument en Markt ter operationalisering van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren.

De Minister van Economische Zaken en Klimaat, E.D. Wiebes

Naar boven