Besluit van 11 februari 2020, houdende vaststelling van het tijdstip van inwerkingtreding van de Selectielijst van de Tweede Kamer der Staten-Generaal vanaf 5 mei 1945

Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

Op de voordracht van Onze Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media van 5 februari 2020, nr. NA/17922027, directie Wetgeving en Juridische Zaken;

Gelet op artikel 5, 2e lid, onder a, van de Archiefwet 1995;

Hebben goedgevonden en verstaan:

Enig artikel

De met dit besluit vastgestelde selectielijst van de Tweede Kamer der Staten-Generaal vanaf 5 mei 1945 treedt in werking met ingang van de dag na publikatie in de Staatscourant waarin dit besluit wordt geplaatst en werkt terug tot en met 5 mei 1945.

Onze Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media is belast met de uitvoering van dit besluit dat in de Staatscourant zal worden geplaatst met bijbehorende nota van toelichting.

’s-Gravenhage, 11 februari 2020

Willem-Alexander

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, A. Slob

NOTA VAN TOELICHTING

Dit besluit strekt tot inwerkingtreding van de selectielijst voor de Tweede Kamer der Staten-Generaal. De desbetreffende selectielijst gaat met terugwerkende kracht in vanaf 5 mei 1945.

In de onderhavige selectielijst wordt vastgelegd welke informatie in aanmerking komt voor permanente bewaring en welke na verloop van tijd wordt vernietigd.

Met de datum van 5 mei 1945 wordt zoveel mogelijk aangesloten bij de voorgaande selectielijst van de Tweede Kamer der Staten-Generaal, waarin vermeld stond dat die betrekking had op de periode vanaf het einde van de Tweede Wereldoorlog. Om hiaten te voorkomen tussen de voorgaande en voorliggende selectielijsten is gekozen voor de (symbolische) datum van 5 mei 1945.

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, A. Slob

Naar boven