Verkeersbesluit tot het instellen van een maximum snelheid van 60 km/u voor de weg ‘Polder’ te Gendt

Logo Lingewaard

 

Zaaknummer: ZS-133171

 

Onderwerp

60 km/h-zone 'Polder' te Gendt

 

Bevoegdheid

Burgemeester en wethouders van Lingewaard

Op grond van artikel 18, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994, en paragraaf 7b van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging gemeente Lingewaard 2014, zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Overwegende dat:

Deze weg in het buitengebied van Gendt is gelegen;

De weg voornamelijk een ontsluitende functie heeft voor de aansluitende percelen;

Deze weg relatief smal (circa 4-4,5meter) en bochtig is;

Een maximumsnelheid van 60 km/u gezien de functie en het profiel van deze weg veiliger is.

 

Vereiste van het besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

Motivering

Met het verkeersbesluit wordt beoogd:

het verzekeren van de veiligheid op de weg;

het beschermen van weggebruikers en passagiers;

het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade;

 

Het is daarom gewenst om voor de weg 'Polder' in het buitengebied van Gendt, vanaf de Waaldijk tot aan het terrein van steenfabriek 'De Zandberg' een maximum snelheid van 60 km/u in te stellen, en deze weg in de bestaande 60 km/u-zone rond Gendt op te nemen.

 

Overleg

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de korpschef van het regionaal politiekorps Gelderland midden, district Betuwe of diens gemandateerde.

 

Besluit

Gelet op het bovenstaande besluiten wij:

 

  • 1.

    Een maximumsnelheid van 60 km/u in te stellen voor de weg ‘Polder’ te Gendt en dit ter plaatse aan te geven door ter hoogte van steenfabriek ‘ De Zandberg’ het Bord A0160 van Bijlage 1, RVV1990, in zone uitvoering te plaatsen.

 

Een en ander conform de tekening BUI/4-6-0-/10-02-2020, welke ter verduidelijking als bijlage aan dit besluit is toegevoegd.

 

 

Bemmel, 17 februari 2020

 

namens burgemeester en wethouders van Lingewaard,

 

 

T. Pruijn, teammanager Openbare Ruimte en Vastgoed

 

Bezwaarschrift en voorlopige voorziening

Wanneer u het niet eens bent met dit besluit kunt u bezwaar maken. Dit staat in de Algemene wet bestuursrecht (Awb). U dient dan binnen zes weken na de dag van bekendmaking een bezwaarschrift in te dienen bij het bestuursorgaan, het college van burgemeester en wethouders. U kunt op twee manieren bezwaar maken, per webformulier en per brief.

 

U kunt online bezwaar maken via een webformulier op www.lingewaard.nl. U komt hier via de zoekopdracht ‘bezwaar maken’. Voor het indienen van een digitaal bezwaarschrift is wel een elektronische handtekening nodig (DigiD). Op genoemde website kunt u lezen hoe u online bezwaar kunt maken.

 

U kunt ook nog steeds per brief een bezwaar indienen. In die brief, een bezwaarschrift, zet u in ieder geval het volgende: uw naam en adres, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en de reden van het bezwaar (motivering). U dient het bezwaarschrift ook te ondertekenen met uw handtekening. Deze brief kunt u sturen naar college van burgemeester en wethouders, Postbus 15, 6680 AA Bemmel.

 

Het indienen van een bezwaarschrift kost u geen geld.

 

Het bezwaarschrift stopt de werking van het besluit niet. Om de werking van een besluit tijdelijk te stoppen, dus te laten schorsen, is een beslissing van de Voorzieningenrechter nodig. Er moet wel sprake zijn van een spoedeisend belang. Hiervoor moet u dan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland. Het adres hiervan is: Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U kunt ook digitaal een verzoek om voorlopige voorziening indienen via de website www.rechtspraak.nl. Indienen van een verzoek om voorlopige voorziening gebeurt tegelijk met het indienen van het bezwaarschrift of kort daarna. Voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening moet u griffierecht betalen aan de rechtbank.

 

Tegen dit besluit kunnen eventueel ook andere belanghebbenden een bezwaarschrift indienen.

 

 

Naar boven