Gewijzigd vastgesteld Bestemmingsplan A1-zone 2019

Logo Hengelo

De gemeenteraad heeft op 12 februari 2020 het bestemmingsplan A1-zone 2019 gewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan A1-zone 2019 is een actualisatie van het bestemmingsplan A1-zone uit 2008. De grens van het bestemmingsplan wordt globaal gevormd door de Weijinksweg, Borgmanweg, Noordelijke Esweg, Oldenzaalsestraat, Bartelinkslaantje, Vleermuisstraat, Torenlaan, Zaagstraat, Landmansweg, IJsbaanweg, Hasselerbaan, Oldenzaalsestraat, afrit 31, spoorlijn Hengelo-Oldenzaal en de snelweg A1. Het bestemmingsplan A1-zone 2019 is een conserverend plan, waarin het huidige gebruik wordt vastgelegd. Nieuwe ontwikkelingen worden niet meegenomen in dit plan. Voor (voormalige) bedrijfswoningen is een passende regeling opgesteld. Door het toevoegen van de categorie ‘bedrijventerreinwoning’ komt het onderscheid tussen bedrijfswoningen en voormalige bedrijfswoningen te vervallen en vormen de woningen geen extra belemmering voor omliggende bedrijven of voor het bedrijf waar de woning voorheen bij hoorde.

 

Wijzigingen

Naar aanleiding van ingediende zienswijzen is het ontwerp bestemmingsplan A1-zone 2019 op enkele punten gewijzigd. Tevens zijn ambtshalve enkele wijzigingen doorgevoerd. Een overzicht van alle wijzigingen vindt u in de “Staat van wijzigingen - Bestemmingsplan A1-zone 2019".

 

Inzien en beroep

U kunt het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken van 26 februari 2020 tot en met 7 april 2020 op afspraak inzien bij de afdeling Ruimte en Bouwen in het Stadhuis Hengelo en op https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/viewer?planidn=NL.IMRO.0164.BP0111-0301. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Debby Bouwhuis of Bertien Scholten, telefoonnummer 14074. Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen bij de gemeenteraad hebben ingebracht. Daarnaast kan iedere belanghebbende beroep instellen tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op 8 april 2020. Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u de Voorzitter van genoemde Afdeling vragen een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit treedt dan niet eerder in werking totdat op dat verzoek is beslist. Aan de indiening van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Kijk voor meer informatie op www.raadvanstate.nl of neem contact op met Debby Bouwhuis of Bertien Scholten, telefoonnummer 14074.

 

Naar boven