Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied, locatie Kersendijk 6 Westendorp

Logo Oude IJsselstreek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oude IJsselstreek maken bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied, locatie Kersendijk 6 Westendorp’ met identificatienummer (planID) NL.IMRO.1509.BP000157-ON01 voor iedereen ter inzage ligt.

 

Plangebied en inhoud van het plan

Het plangebied betreft het voormalig agrarisch bedrijfsperceel Kersendijk 6 in Westendorp en omliggende gronden. Het ontwerpbestemmingsplan maakt ter hoogte van de kruising Kersendijk – Beukendijk de bouw van drie nieuwe woningen mogelijk, in combinatie met het wijzigen van het voormalig agrarisch bedrijfsperceel naar een woonbestemming. Daarnaast wordt een deel van het plangebied bestemd tot natuur.

 

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 20 februari 2020 tot en met 1 april 2020 voor iedereen ter inzage. Wanneer u de stukken in het gemeentehuis wilt inzien, kunt u hiervoor een afspraak maken bij balie Vergunningen. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar 0315-292292 of een e-mail sturen naar balievergunningen@oude-ijsselstreek.nl. Het ontwerpbestemmingsplan is in elektronische vorm te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl wanneer u zoekt op de naam van het bestemmingsplan. In het gemeentehuis kunt u het ontwerpbestemmingsplan zowel in elektronische vorm als op papier bekijken. De elektronische vorm is hierbij juridisch bindend.

 

Besluit hogere waarde

Om de bouw van de drie nieuwe woningen mogelijk te maken dient tevens een hogere toelaatbare geluidbelasting te worden vastgesteld. Het ontwerpbesluit hogere waarde ingevolge de Wet geluidhinder ligt gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

 

Reacties

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Oude IJsselstreek, Postbus 42, 7080 AA Gendringen. Op het ontwerpbesluit hogere waarde kunnen alleen belanghebbenden schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 42, 7080 AA Gendringen. Voor het mondeling indienen van een zienswijze kunt u een afspraak maken via de balie Vergunningen.

 

 

Naar boven