Omgevingsvergunning project Binnenduin, onderdeel III: wonen

Logo Beverwijk

Burgemeester en wethouders van Beverwijk maken bekend dat zij bij besluit van vrijdag 14 februari 2020 met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3º van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een omgevingsvergunning hebben verleend voor de functiewijziging van stroken wonen naar verkeer en voor de afwijking van de bestemming ‘wonen’ voor het aspect Bouwregels (artikel 10, derde lid) op de locatie.

De aanvraag ziet op de volgende omgevingsvergunningplichtige activiteit:

1.Handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening. 

 

De aanvraag heeft betrekking op de volgende ontwikkelingen:

  • 12.

    Om de aanleg van de Annie Palmenlaan/ De Banne/ Kennemerlandrecht mogelijk te maken worden de bouwkavels in deze hoek (aan de zijde van de Creutzberglaan) naar achteren gebogen. Hiervoor is afwijking van de bestemming ‘wonen’ nodig om de verkeersfunctie mogelijk te maken.

  • 13.

    Aan de Annie Palmenlaan liggen drie bouwkavels. De drie bouwkavels zijn samengevoegd tot één bouwblok. Dit voldoet niet aan de wens om drie zelfstandige, vrijstaande woningen te bouwen. Van de bestemming ‘wonen’ zal voor het aspect Bouwregels (artikel 10, derde lid) op de locatie worden afgeweken. 

     

    Deze aanvraag maakt het realiseren van het hierboven beschreven project planologisch mogelijk.

     

    Op grond van artikel 3:18, vierde lid van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) delen wij u mee dat omtrent het ontwerpbesluit geen zienswijzen naar voren zijn gebracht.

     

    Raadplegen besluit

    De termijn gedurende welke de omgevingsvergunning ter inzage ligt is zes weken. Deze termijn begint op vrijdag 21 februari 2020 en eindigt op donderdag 2 april 2020. Op werkdagen is het besluit inclusief alle bijbehorende stukken in te zien bij het Centraal Publieksbureau van het Stadshuis van Beverwijk, Stationsplein 48. Het Centraal Publieksbureau is op dinsdag geopend van 9.00 tot 12.30 uur, op donderdag van 9.00 tot 20.00 uur en op de overige werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur.

     

    Het projectgebied en de kennisgeving van het besluit is ook te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (tabblad Bestemmingsplannen). Het identificatienummer van het besluit is NL.IMRO.0375.OVBduinWonenwijzig-VG01.

Beroep

Tegen de omgevingsvergunning kan binnen zes weken na de dag waarop dit besluit bekend is gemaakt beroep worden aangetekend. De beroepstermijn vangt derhalve aan op vrijdag 21 februari 2020 en eindigt op donderdag 2 april 2020. Binnen deze termijn kunnen belanghebbenden (alleen zij die ook een zienswijze hebben ingediend, dan wel belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij tijdens de terinzageleggingstermijn hier redelijkerwijze niet toe in staat zijn geweest) beroep instellen. In uw beroepschrift vermeldt u uw naam, adres, de datum, uw handtekening, de omschrijving van het besluit waarmee u het niet eens bent en licht u toe waarom u het niet eens bent met het besluit. Het beroepschrift moet in tweevoud worden ingediend bij Rechtbank Noord-Holland, locatie Haarlem, sector bestuursrecht, postbus 1621, 2003 BR Haarlem.

 

De omgevingsvergunning treedt in werking nadat de termijn voor het indienen van een beroepschrift is verstreken. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Indien belanghebbenden er belang bij hebben dat dit besluit niet in werking treedt, kan een voorlopige voorziening worden aangevraagd bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Holland, locatie Haarlem, sector bestuursrecht, postbus 1621, 2003 BR Haarlem. Wanneer een voorlopige voorziening wordt aangevraagd, treedt de omgevingsvergunning pas in werking nadat hierover een beslissing is genomen.

 

Verdere verloop procedure

Het besluit treedt in werking op de dag direct na afloop van de beroepstermijn. Dit geldt echter niet als er een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de rechtbank wordt gedaan, waarvoor ook griffierecht verschuldigd is. Na een uitspraak van de rechter is hoger beroep mogelijk bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Beverwijk, 20 februari 2020

 

Burgemeester en wethouders van Beverwijk

 

Naar boven