Gemeente Vlaardingen - bestemmingsplan - realisatie van een scoutingterrein - Watersportweg, Vlaardingen

Logo Vlaardingen

Burgemeester en Wethouders van Vlaardingen maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 2.4 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) bekend op 5 februari 2020 een omgevingsvergunning te hebben verleend voor het gebruik van gronden in strijd met een bestemmingsplan, als bedoeld in artikel 2.1, lid 1 onder c van de Wabo te nemen, met toepassing van artikel 2.12 eerste lid onder a onder 3.

De vergunning ziet op het planologisch afwijken van het bestemmingsplan voor de realisatie van een scoutingterrein met de mogelijkheid tot vier nieuwe scoutinggebouwen met bijbehorende buitenruimte aan de Watersportweg-ong. te Vlaardingen. De vergunning maakt het op grond van artikel 2.7 eerste lid Wabo mogelijk vervolgens met een reguliere procedure de activiteit bouwen te vergunnen.  

De bestemming scoutingterrein is in strijd met het vigerende bestemmingsplan “Broekpolder”(188), artikel 4, de bestemming Recreatieve doeleinden, intensief. Door afwijken van het bestemmingsplan met een goede ruimtelijke onderbouwing kan medewerking worden verleend aan het realiseren van een Scoutingcentrum.

De ontwerp omgevingsvergunning met bijbehorende stukken heeft vanaf 9 juli 2019 gedurende 6 weken ter inzage gelegen. In deze termijn is één zienswijze kenbaar gemaakt. De zienswijze heeft niet geleid tot andere inzichten.

De omgevingsvergunning met bijbehorende stukken zijn vanaf dinsdag 19 februari 2020 te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl met planid. NL.IMRO.0622.0188pbScout1996-0030

Tevens zijn de stukken te raadplegen via de gemeentelijke website, waar verwezen wordt naar de link https://www.officielebekendmakingen.nl/. Er zijn geen papieren stukken beschikbaar. U kunt wel op het Stadskantoor (gedurende openingstijden) digitaal de stukken komen inzien indien u niet zelf over internet beschikt.

Tegen het besluit kan binnen zes weken na bekendmaking beroep worden aangetekend. Het beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die een zienswijze heeft kenbaar gemaakt, dan wel aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig een zienswijze bij het college van Burgemeester en wethouders kenbaar te maken;

Het beroepschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de Rechtbank Rotterdam, Sector bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM te Rotterdam. De beschikking treedt in werking nadat de termijn voor het indienen van een beroepschrift is verstreken. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Hebben u of derde belanghebbenden er veel belang bij dat dit besluit niet in werking treedt, dan kan een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam. Wanneer een voorlopige voorziening wordt aangevraagd treedt de beschikking pas in werking nadat hierover een beslissing is genomen.

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen,

Vlaardingen, 18 februari 2020

 

Naar boven