Ontwerpwijzigingsplan ‘Parkwijk ’t Ham’ Gemeente Roermond

Logo Roermond

Het college van burgemeester en wethouders van Roermond maakt overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerpwijzigingsplan ‘Parkwijk ‘t Ham’ (NL.IMRO.0957.BPW0000298-ON01) van woensdag 19 februari tot en met dinsdag 31 maart 2020 voor een ieder ter inzage in het Stadskantoor, Kazerneplein 7. Tevens is het bestemmingsplan digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Bij onderhavig wijzigingsplan is gebruik gemaakt van een binnenplanse wijzigingsbevoegdheid om de bestemming ‘Maatschappelijk’ te wijzigen in een woonbestemming. Het plan maakt de realisatie van maximaal 35 vrijstaande grondgebonden woningen mogelijk.

 

Aanmeldnotitie

Ook maakt het college van burgemeester en wethouders van Roermond overeenkomstig het bepaalde in artikel 7.17 van de Wet Milieubeheer het volgende bekend. Het college van burgemeester en wethouders heeft in verband met het wijzigingsplan ‘Parkwijk ‘t Ham’ een aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling ontvangen van initiatiefnemer. Op basis van een aanmeldingsnotitie is beoordeeld of er een milieueffectrapportage moet worden gemaakt voorafgaande aan de nog te starten wijzigingsplanprocedure. Burgemeester en wethouders hebben besloten dat voor de activiteit, geen milieueffectrapport moet worden gemaakt.

De aanmeldingsnotitie en bijbehorende stukken liggen van 19 februari tot en met 31 maart 2020 voor een ieder ter inzage in het Stadskantoor, Kazerneplein 7.

Een besluit beoordelingsplicht milieueffectrapportage is een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep mogelijk is. Eventuele zienswijzen tegen dit besluit kunnen in de bestemmingsplanprocedure (als zienswijze) worden ingebracht.

 

Inloopavond

Op dinsdag 10 maart van 18.00 tot 20.00 uur wordt tevens een inloopavond gehouden in de Tuinzaal van het Stadhuis, Markt 31 te Roermond. Tijdens deze bijeenkomst kunt u vragen stellen en zijn tekeningen van het wijzigingsplan en de voorgenomen woningbouw beschikbaar.

Tijdens de inzagetermijn is het mogelijk om uw zienswijze omtrent het ontwerpwijzigingsplan, bij voorkeur schriftelijk, in te dienen bij de gemeenteraad van de gemeente Roermond, Postbus 900, 6040 AX Roermond. U kunt ook mondeling uw zienswijze indienen, hiervoor dient u eerst een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar, telefoon 0475-35 96 35.

Naar boven