Kennisgeving Besluit genetisch gemodificeerde organismen milieubeheer, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Beschikkingen op de aanvragen tot wijziging van de vergunningen van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) te Utrecht, Academisch Medisch Centrum (AMC) te Amsterdam, het Academisch Ziekenhuis behorende bij de openbare universiteit Rotterdam (Erasmus MC) te Rotterdam, het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) te Groningen en de Stichting VUmc te Amsterdam voor introductie in het milieu van genetisch gemodificeerde organismen.

Op 5 februari 2019 zijn door de Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat (hierna: IenW) de vergunningen gewijzigd met kenmerk GGO IM-MV 16-003, GGO IM-MV 16-004 en GGO IM-MV 17-002 van respectievelijk het UMCU te Utrecht, het AMC te Amsterdam en het VU medisch centrum te Amsterdam voor de introductie in het milieu van genetisch gemodificeerde organismen krachtens het Besluit genetisch gemodificeerde organismen milieubeheer 2013. Op 7 februari 2019 en 14 februari 2019 zijn door de Staatssecretaris van IenW de vergunningen gewijzigd met kenmerk GGO IM- MV 16-005 en GGO IM-MV 16-007 van respectievelijk het Erasmus MC te Rotterdam en het UMCG te Groningen voor de introductie in het milieu van genetisch gemodificeerde organismen krachtens het Besluit genetisch gemodificeerde organismen milieubeheer 2013.

Op 26 november 2018 en 31 januari 2019 hadden respectievelijk het VU medisch centrum en het Erasmus MC daartoe strekkende aanvragen ingediend. Op 24 januari 2019 hadden het UMCU, AMC en UMCG daartoe strekkende aanvragen ingediend. De wijziging van het VU medisch centrum betreft een verhoging van de dosering van de genetisch gemodificeerde T-cellen die toegediend gaan worden. De wijzigingen van het UMCU, het UMCG, het Erasmus MC en het AMC betreffen een verruiming van het maximaal aantal te behandelen patiënten.

Procedure

De verzoeken tot wijziging van de vergunningen van het UMCU te Utrecht, het AMC te Amsterdam, het Erasmus MC te Rotterdam, het UMCG te Groningen en het VU medisch centrum te Amsterdam zijn behandeld overeenkomstig het bepaalde in hoofdstuk 4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Inzage beschikking

De aanvragen, de beschikkingen en de overige relevante stukken liggen vanaf 26 februari 2019 op werkdagen ter inzage bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, RIVM/VSP/Bureau GGO, Antonie van Leeuwenhoeklaan 9, Postbus 1, 3720 BA Bilthoven. De stukken kunnen daar ingezien worden van maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur na afspraak via telefoon of e-mail (tel. 030 – 274 27 93, e-mail: bggo@rivm.nl). De bezoeker dient zich met een geldig identiteitsbewijs te melden bij de receptie. Deze kennisgeving, de beschikking en de bijbehorende stukken zijn ook beschikbaar op de internetpagina www.ggo-vergunningverlening.nl.

Bezwaar

Voor nadere informatie over dit besluit kunt u terecht bij Bureau GGO.

Tegen deze vergunning kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na verzending een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Staatssecretaris. Het bezwaarschrift moet gezonden worden aan:

De Staatssecretaris van IenW

T.a.v de Hoofddirectie Bestuurlijke en Juridische Zaken, Unit bezwaar en beroep

IPC 880

Postbus 20901, 2500 EX Den Haag.

Een bezwaarschrift moet zijn ondertekend en van een datum, naam en adres voorzien zijn. Bezwaarschriften per e-mail worden niet geaccepteerd. Er moet duidelijk worden aangegeven waarom tegen de vergunning, onder vermelding van het beschikkingsnummer, bezwaar wordt aangetekend.

Naar boven