Vaststelling bestemmingsplan ‘Willem Kloosstraat 62-64, Hazerswoude-Rijndijk’

Logo Alphen aan den Rijn

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 31 januari 2019 het bestemmingsplan ‘Willem Kloosstraat 62-64, Hazerswoude-Rijndijk’ heeft vastgesteld.

Projectinformatie

Voor de locatie aan de Willem Kloosstraat 62 – 64 te Hazerswoude-Rijndijk bestaat het plan een gebouw te realiseren met 21 appartementen, met commerciële-/bedrijfsruimte in de plint en parkeerplaatsen. Op deze locatie was voorheen bedrijfsbebouwing Vertegaal Machinebouw aanwezig. Met deze nieuwbouw wordt beoogd te voorzien in de behoefte aan appartementen. Tevens wordt met dit nieuwbouwplan een impuls gegeven aan de ruimtelijke kwaliteit en de leefbaarheid ter plaatse. Om de herontwikkeling mogelijk te maken moet het vigerende bestemmingsplan ‘Watertoren e.o.’ worden herzien.

Wanneer en waar kunt u het besluit analoog en digitaal inzien?

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Willem Kloosstraat 62-64, Hazerswoude-Rijndijk’ met bijlagen ligt van 21 februari tot en met 3 april 2019 voor een ieder op de volgende wijzen ter inzage:

  • Op papier bij de informatiebalie van het gemeentehuis Alpen aan de Rijn. Stadhuisplein 1 te Alphen aan den Rijn (voor actuele openingstijden zie www.alphenaandenrijn.nl);

  • Digitaal is het vastgestelde gewijzigde bestemmingsplan met bijlagen in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl via het zoekvak ID onder vermelding van NL.IMRO.0484.HRwkloosstr6264-VA01. Deze mogelijkheid wordt u ook geboden bij de informatiebalie in het gemeentehuis.

Beroepsmogelijkheden en inwerkingtreding

Omdat er geen zienswijzen op het ontwerpwijzigingsplan kenbaar zijn gemaakt, kan alléén door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij niet (tijdig) een zienswijze bij burgemeester en wethouders op het ontwerpwijzigingsplan heeft kenbaar gemaakt, gedurende de termijn van terinzagelegging tegen het vaststellingsbesluit schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de genoemde Afdeling. Het besluit en daarmee het wijzigingsplan treden de dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de genoemde Afdeling wordt ingediend. In dat geval treedt het wijzigingsplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 20 februari 2019

Naar boven