Voorontwerpbestemmingsplan Erasmuspark- en Robert Scottbuurt, gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Het dagelijks bestuur van stadsdeel West, gemeente Amsterdam  maakt ten behoeve van participatie en het vooroverleg op grond van artikel 3.1.1. Besluit ruimtelijke ordening bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan Erasmuspark- en Robert Scottbuurt digitaal beschikbaar is gesteld op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0363.E1803BPSTD-VO01

Het plangebied bestaat uit de vigerende bestemmingsplannen Erasmuspark- en Robert Scottbuurt, Amundsen en Admiralengracht en wordt globaal begrensd door de Bos en Lommerweg in het noorden, de Vier Heemskinderenstraat en Joos Banckersweg in het oosten, de Jan van Galenstraat in het zuiden en de Rijksweg A10-West, Erasmusgracht en de Griseldestraat in het westen.

Het bestemmingsplan voorziet in een actueel juridisch-planologisch kader waarbij de vigerende bestemmingsplannen als basis dienen. Het uitgangspunt is een grotendeels conserverend bestemmingsplan dat uitgaat van de bestaande bebouwing. Het plan is vooral gericht op beheer van de huidige situatie en maakt bijvoorbeeld geen grootschalige nieuwbouwprojecten mogelijk.

Op woensdag 13 maart 2019 is er van 19.00 tot 21.00 uur een inloopavond in het Wachterliedpaviljoen, Wachterliedplantsoen 1-3. Tijdens de inloopavond kunt u het bestemmingsplan inzien en uw vragen stellen aan de aanwezige medewerkers van de gemeente. Reacties op het voorontwerp kunnen tot en met 29 maart 2019 per mail verstuurd worden aan Frank Abendroth, f.abendroth@amsterdam.nl, Ruimte & Duurzaamheid, team West.

 

Amsterdam, 6 maart 2019

Dagelijks Bestuur van de bestuurscommissie West

F. Ulichki, voorzitter

I. Overzier, secretaris

Naar boven