Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan Zuidelijke Pontaanlanding, gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij het ontwerpbestemmingsplan Zuidelijke Pontaanlanding hebben vrijgeven voor terinzagelegging.

 

Plangebied

Het plangebied van bestemmingsplan Zuidelijke Pontaanlanding ligt deels in het IJ langs de De Ruijterkade ten oosten van het Centraal Station en ter hoogte van de Oostertoegang.

 

Omschrijving van het plan

Met het voorliggende ontwerpbestemmingsplan wordt de verplaatsing van de zuidelijke pontaanlanding van het IJpleinveer naar de hoek De Ruijterkade – Oostertoegang mogelijk gemaakt, evenals de herplaatsing van het monumentale NACO-huisje.

Op dit moment maakt het IJpleinveer vanaf het Centraal Station nog een ruime bocht naar het IJplein in Noord. Dat kan beter en sneller. Daarom wordt de route van de veerpont tussen het station en het IJplein verplaatst naar de De Ruijterkade Oost, nabij de Oostertoegang en Oosterdokseiland. Door de kortere vaartijd kan de veerpont vaker en sneller in een rechte lijn oversteken. Door de kade uit te breiden ontstaat een nieuw pontplein met twee pontfuiken en voldoende ruimte voor fietsers en voetgangers om van en naar de pont te gaan.

 

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan Zuidelijke Pontaanlanding ligt met de daarbij behorende stukken, met ingang vanaf 20 februari 2019, gedurende een termijn van zes weken, tot 2 april 2019 ter inzage:

  • Papieren versie bij de balie van Stadsloket Centrum, Amstel 1,  Amsterdam. Bel voor openingstijden, 14 020 of kijk op www.amsterdam.nl/adressengids/stadsloketten/stadsloket-oost >. U kunt online een afspraak maken op www.amsterdam.nl/afspraakmaken of bellen met 14 020.

  • Digitaal op www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatienummer   NL.IMRO.0363.A1802BPGST-OW01 of plannaam Zuidelijke Pontaanlanding.

Voor de exacte inhoud van de stukken verwijzen wij u naar de locaties waar u de stukken kunt inzien.

 

Inloopavond

Op woensdagavond 20 maart wordt een inloopavond gehouden in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), Oosterdokskade 143 te Amsterdam, 6e verdieping, Prinsenzaal. U kunt het bestemmingsplan inzien en vragen te stellen. Tijdstip: van 18.00 uur tot 19.00 uur.

 

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam.

 

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gestuurd naar: per adres: de directeur van Ruimte en Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam, t.a.v. dhr. W. de Jongh. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kan contact worden opgenomen met Ruimte & Duurzaamheid, dhr. W. de Jongh telefoonnummer 0624727368 en emailadres w.de.jongh@amsterdam.nl

 

Gegevensbescherming

Uw gegevens worden in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) verwerkt. Op deze verwerking van persoonsgegevens is een privacyreglement van toepassing. Dit reglement kunt u raadplegen op de website van de gemeente Amsterdam.

 

M.e.r. beoordelingsbesluit

Uit de onderzoeken die ten grondslag liggen aan het voorliggende ontwerpbestemmingsplan is gebleken dat de ontwikkeling die het voorliggende ontwerp bestemmingsplan mogelijk maakt, niet tot nadelige gevolgen voor het milieu leidt en dat daarom geen milieueffectrapport hoeft te worden gemaakt.

 

Amsterdam, 19 februari 2018

burgemeester en wethouders van Amsterdam

secretaris

Femke Halsema

burgemeester

Naar boven