Verkeersbesluit – Blauwe zone – Abram van Rijckevorselweg oprit Rivium – Infohaven – Capelle aan den IJssel

Logo Capelle aan den IJssel

Het college van burgemeester en wethouders;

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 is het college van Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 is het college van burgemeester en wethouders bevoegd verkeersbesluiten te nemen voor wegen in beheer van de gemeente Capelle aan den IJssel. Bij collegebesluit d.d. 11 oktober 2011, is deze bevoegdheid gemandateerd aan het hoofd van de afdeling Stadsontwikkeling, en onder gemandateerd aan het Unithoofd Ruimtelijke Ontwikkeling.

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT:

Wettelijke grondslag

Krachtens artikel 37 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer dient een verkeersbesluit te worden genomen voor de in artikel 34 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer bedoelde tijdelijke plaatsingen en tijdelijke maatregelen met een langere duur dan vier maanden.

Doelstelling en motivering

Doelstelling

Uit oogpunt van het waarborgen van de bruikbaarheid van de weg is het gewenst om op een gedeelte van de Abram van Rijckevorselweg ter hoogte van de huidige informatieplaats de maximum parkeerduur van 1/2 uur binnen de blauwe zone op de infohaven op de oprit naar Rivium (zijde Rivium) in te stellen.

Motivering

Overwegende dat:

  • Dat de infohaven nu gebruikt wordt als parkeerterrein voor bezoekers van de kantoren en bedrijven in de wijk Rivium;

  • Dat door het parkeren op deze informatie haven het juiste gebruik van de informatie haven niet gegarandeerd kan worden;

  • Dat door het onveilig parkeren op de informatie haven de verkeersveiligheid in het gedrang is gekomen;

  • Dat het voor weggebruikers niet mogelijk is om op het informatiebord te bepalen waar zij heen moeten en hierdoor genoodzaakt zijn op de rijbaan te gaan stil staan;

  • Dat voor het bepalen van informatie niet langer dan maximaal een half uur geparkeerd hoeft te worden;

Overleg

Onderhavige verkeersmaatregel is besproken met de verkeersadviseur van Politie Eenheid Rotterdam, district Oost. Hiermee is voldaan aan het bepaalde in artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer.

Besluit:

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders:

  • 1.

    Het vaststellen van een maximum parkeerduur van een 1/2 uur op de infohaven van de Abram van Rijckevorselweg oprit Rivium, zijde Rivium door het plaatsen van verkeersborden E10zb en E11ze met een maximum van 3h van Bijlage I van het RVV 1990;

  • 2.

    Genoemde verkeersmaatregel uit te voeren zoals aangegeven op bijgevoegde tekening;

  • 3.

    Een afschrift van dit besluit te zenden aan de districtschef van Politie Eenheid Rotterdam, district Oost.

Capelle aan den IJssel, 13 februari 2019

namens het college van burgemeester en wethouders,

namens het hoofd van de afdeling Stadsontwikkeling,

het unithoofd Ruimtelijke Ontwikkeling,

K. Pon

Mededelingen

Bezwaarclausule

Dit verkeersbesluit ligt vanaf 18 februari 2019 gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel. Tegen het verkeersbesluit kunnen belanghebbenden binnen 6 weken na de datum van publicatie schriftelijk bezwaar instellen bij het college van burgemeester en wethouders van gemeente Capelle aan den IJssel Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel). Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:

  • Naam en adres van de indiener;

  • De dagtekening;

  • Vermelding van het verkeersbesluit waartegen bezwaar wordt ingediend;

  • De gronden van het bezwaar.

Daarnaast kan degene die tijdig een bezwaarschift heeft ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Rechtbank Rotterdam sector Bestuursrecht, postbus 50951 Rotterdam. Voor het verzoek wordt griffierecht geheven.

Naar boven