Vaststelling Wijzigingsplan Europarei-Midden, fase 3

Logo Uithoorn

Burgemeester en wethouders van Uithoorn maken bekend dat het wijzigingsplan Europarei Midden fase 2 met identificatiecode NL.IMRO.0451.WPEuropareiMF3-VG01 is vastgesteld.

Toelichting ontwerpwijzigingsplan

Op 28 januari 2016 heeft de raad het bestemmingsplan Europarei Midden vastgesteld. Hierbij gaat het om de sloop van drie flats en de realisatie van een nieuw woningbouwprogramma. Fase 1 (Straatsburgflat) is reeds in ontwikkeling. Voor Fase 2 en 3 (e Gasperiflat) geldt dat eerst een wijzigingsplan moet worden vastgesteld voordat de herontwikkeling kan worden gerealiseerd. In dit wijzigingsplan worden drie woonblokken met totaal aaneengebouwde 45 woningen en één appartementenblok van 21 gestapelde woningen planologisch mogelijk gemaakt.

Wijzigingen ten opzicht van het ontwerpwijzigingsplan

Het ontwerpwijzigingsplan Europarei Midden, fase 2 en 3 en het ontwerpbesluit hogere waarde geluid fase 2 en 3 hebben vanaf vrijdag 4 mei 2018 tot en met donderdag 14 juni 2018 ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ontvangen. In verband met de financiële uitvoerbaarheid is het wijzigingsplan in delen vastgesteld. Fase 2 en het besluit hogere waarde geluid zijn eerder al vastgesteld. Fase 3 is nu vastgesteld.

Ter inzage

Het wijzigingsplan is digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging (22 februari 2019 t/m 4 april 2019) kan tegen het vaststellingsbesluit beroep worden ingesteld door degenen die zich tijdig met zienswijze tot het college hebben gewend, belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot het college te wenden en een ieder als het gaat om een wijziging die het college heeft aangebracht in het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerp.

Beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Zij die beroep instellen kunnen tevens een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Verdere procedure

Het vaststellingsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is ingediend. Is een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening ingediend dan treedt het vaststellingsbesluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Uithoorn, 20 februari 2019

Naar boven