Ontwerp omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) en anterieure overeenkomst ‘Zonnepark Binnendijk’ en rectificatie inzagetermijn ontwerp verklaring van geen bedenkingen ‘Zonnepark Binnendijk’

Logo Middelburg

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Middelburg maken bekend dat zij op grond van artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3o van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voornemens zijn een omgevingsvergunning te verlenen voor de realisatie van het ‘Zonnepark Binnendijk’. De ontwerp omgevingsvergunning met bijbehorende stukken liggen vanaf zaterdag 16 februari gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage.

De ontwerp omgevingsvergunning ziet toe op het realiseren van een zonnepark gelegen tussen de Binnendijk, de Bernhardweg en de dijk voor het goederenspoor van en naar het Sloegebied. De aanvraag omgevingsvergunning past niet binnen het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ omdat de bestemming ‘Agrarisch’ de functie en bebouwing ten behoeve van een zonnepark niet toestaat. 

Inzage

De aanvraag, de ruimtelijke onderbouwing, de ontwerp-omgevingsvergunning en overige bijbehorende stukken liggen met ingang van zaterdag 16 februari 2019 tot en met vrijdag 29 maart 2019 voor een ieder tijdens openingstijden, ter inzage bij de vakbalie van het Stadskantoor aan de Kanaalweg 3 te Middelburg.

De ontwerpstukken zijn tevens digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.middelburg.nl onder wonen en verbouwen/bestemmingsplannen/plannen in procedure.

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn/haar zienswijze omtrent de ontwerp omgevingsvergunning kenbaar maken bij het college van B&W van de gemeente Middelburg, Postbus 6000, 4330 LA Middelburg. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze binnen de genoemde periode is het noodzakelijk vooraf een afspraak te maken via telefoonnummer (0118) 675231.

Anterieure overeenkomst

Het college maakt ter voldoening aan het bepaalde in art. 6.24, lid 3, Wro bekend dat zij op 13 februari 2019 een anterieure overeenkomst ex art. 6.24, lid 1, Wro heeft gesloten voor de ontwikkeling van het zonnepark ‘Binnendijk’.

In de overeenkomst zijn afspraken gemaakt over de bouw van een zonnepark, over de vergoeding van de kosten die de gemeente maakt vanwege de planologische medewerking die zij voornemens is te verlenen en over een jaarlijkse bijdrage van initiatiefnemers aan een nog op te richten klimaatfonds.

Met ingang van 16 februari 2019 ligt een zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst gedurende een periode van zes weken voor een ieder ter inzage bij de vakbalie op het Stadskantoor aan de Kanaalweg 3 te Middelburg.

Tegen de gesloten overeenkomst staat geen bezwaar of beroep open.

 

Rectificatie ontwerp verklaring van geen bedenkingen

In de publicatie van d.d. 6 februari j.l. in weekblad De Faam omtrent de ontwerp verklaring van geen bedenkingen is abusievelijk gemeld dat deze ontwerp verklaring van geen bedenkingen tot en met 13 maart 2019 ter inzage ligt. Dit is niet correct. De ontwerp verklaring van geen bedenkingen ligt tot en met 20 maart 2019 ter inzage. Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn/haar zienswijze omtrent de ontwerp verklaring van geen bedenkingen kenbaar maken bij de gemeenteraad van de gemeente Middelburg, Postbus 6000, 4330 LA Middelburg.

 

Naar boven