Bekendmaking ontwerpbestemmingplan Parkeren en partiële herziening beheersverordening Obdam-Hensbroek (gemeente Koggenland)

Logo Koggenland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Koggenland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Parkeren voor een ieder ter inzage ligt. Tevens ligt op grond van de gemeentelijke inspraakverordening gelijktijdig de partiële herziening van de beheersverordening Obdam-Hensbroek ter inzage.

 

Aanleiding

Tot voor kort was het gebruikelijk om een parkeerregeling op te nemen in de gemeentelijke bouwverordening. Dit mag vanaf 1 juli 2018 niet meer. Gemeenten moeten nu een parkeerregeling opnemen in hun bestemmingsplannen. Omdat in de gemeente Koggenland nog niet alle bestemmingsplannen zo’n regeling bevatten, is het ontwerpbestemmingsplan Parkeren opgesteld. Hiermee voldoen we aan de wettelijke verplichting dat alle bestemmingsplannen moeten zijn voorzien van een parkeerregeling. Voor Obdam/Hensbroek geldt een beheersverordening. De parkeerregeling wordt hier opgenomen door een partiële herziening van die beheersverordening.

 

Inhoud

Het bestemmingsplan en de partiële herziening bevatten een parkeerregeling die gekoppeld is aan de ‘Nota parkeernormen gemeente Koggenland 2018’. Hiermee wordt voorkomen dat een bouwplan of functiewijziging leidt tot parkeerproblemen. De parkeernota zelf blijft ongewijzigd, dus inhoudelijk verandert er niets aan de parkeernormen. De twee ruimtelijke plannen gaan alleen in op het onderwerp parkeren, en laad- en losruimte.

 

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan (identificatie: NL.IMRO.1598.BPParkeren-ON01) en het ontwerp van de partiële herziening van de beheersverordening (identificatie: NL.IMRO.1598.HerzBVObdamHensbr-on01) liggen met ingang van 18 februari tot en met 1 april 2019 ter inzage.

De stukken zijn digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.koggenland.nl/ruimtelijkeplannen onder de kop “in procedure”.

De Nota parkeernormen gemeente Koggenland 2018 is raadpleegbaar op www.koggenland.nl/bestuur-en-organisatie onder Beleid en regelgeving -> Beleid.

De stukken zijn ook in te zien op de afdeling Wonen & Ondernemen tijdens de openingstijden. Op afspraak kunt u ook buiten de gebruikelijke openingstijden de stukken inzien.

 

Zienswijze

Binnen de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan Parkeren en/of de partiële herziening van de beheersverordening Obdam-Hensbroek naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Koggenland, Postbus 21, 1633 ZG Avenhorn. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze dient een afspraak te worden gemaakt met de afdeling Wonen & Ondernemen.

Voor zowel de schriftelijke als de mondelinge zienswijzen geldt, dat gemotiveerd moet worden aangegeven op welke onderdelen de zienswijze betrekking heeft.

Gemeente Koggenland, 18 februari 2019

Naar boven