Verzekeringswezen: In de ‘High Court of Justice’ (Gerecht in Eerste Aanleg) (Nr. CR-2018-009151) ‘BUSINESS AND PROPERTY COURTS OF ENGLAND AND WALES’ (RECHTBANKEN VOOR ONDERNEMINGS- EN VERMOGENSRECHT VAN ENGELAND EN WALES)

LIJST VAN FAILLISSEMENTEN EN BEDRIJVEN (ChD) IN DE ZAAK VAN ROYAL & SUN ALLIANCE INSURANCE PLC en IN DE ZAAK VAN THE MARINE INSURANCE COMPANY LIMITED en IN DE ZAAK VAN MERCANTILE INDEMNITY COMPANY LIMITED en IN DE ZAAK VAN DE FINANCIAL SERVICES AND MARKETS ACT 2000

Hierbij wordt kennis gegeven dat op 17 januari 2019 een verzoek werd ingediend uit hoofde van artikel 107 van de Financial Services and Markets Act 2000 (hierna de “Wet”) bij de High Court of Justice of England and Wales door de hierboven vernoemde ondernemingen Royal & Sun Alliance Insurance plc (hierna “RSAI”) en The Marine Insurance Company Limited (hierna “MIC”) (samen de “Cedenten”) en Mercantile Indemnity Company Limited (de “Cessionaris”) voor een Beschikking:

(1) krachtens artikel 111 van de Wet ter goedkeuring van een regeling (de “Regeling”) voor:

  • a) de overdracht aan de Cessionaris van bepaalde directe en herverzekeringsactiviteiten van de Cedenten, namelijk bepaalde in het Verenigd Koninkrijk gebaseerde commerciële algemene verzekeringsactiviteiten; en

  • b) het opstellen van aanvullende bepalingen krachtens artikel 112 van de Wet ter uitvoering van de Regeling.

De volgende documenten zijn te allen tijde beschikbaar tot de beschikking ter goedkeuring van de Regeling wordt uitgevaardigd en kunnen door iedereen kosteloos worden verkregen door ze te downloaden van de website (www.rsagroup.com/RSATransfers), door hiervoor per e-mail een verzoek in te dienen via RSATransfers@equiniti.com, deze schriftelijk aan te vragen bij RSA Insurance Group, 20 Fenchurch Street, Londen EC3M 3AU, Verenigd Koninkrijk (t.a.v. Jonathan Colson) of door te bellen naar de hulplijn van de Regeling: +44 121 415 0966:

  • een kopie van de Regeling;

  • een kopie van het rapport over de voorwaarden van de Regeling opgesteld door een onafhankelijke deskundige in overeenstemming met artikel 109 van de Wet;

  • een communicatiepakket, waaronder een verklaring met de voorwaarden van de Regeling en een overzicht van het onafhankelijke deskundigenonderzoek.

Iedereen die vragen heeft over de voorgestelde Regeling of meer informatie wilt, kan via de bovenstaande gegevens contact met ons opnemen.

Het specifieke karakter van de door RSAI en MIC overgedragen activiteiten varieert, maar in beide gevallen gaat het om een deel van hun respectievelijke commerciële algemene verzekeringsactiviteiten.

Het is de bedoeling dat de Regeling bepaalde commerciële algemene verzekeringspolissen van RSAI aan de Cessionaris overdraagt, waaronder aansprakelijkheidsdekking en welke: (i) door of namens RSAI vóór 2006 zijn onderschreven, of (ii) door of namens een andere verzekeraar vóór 2006 zijn onderschreven en vóór 7 februari 2017 zijn overgedragen aan RSAI. Polissen die uitsluitend betrekking hebben op marine of motorvoertuigaansprakelijkheden, of werden onderschreven door een filiaal of agentschap dat buiten het Verenigd Koninkrijk werd opgericht of is gevestigd zijn van de regeling uitgesloten, evenals bepaalde andere uitdrukkelijk uitgesloten polissen.

Het is de bedoeling dat de Regeling de volgende categorieën commerciële algemene verzekeringspolissen van MIC overdraagt op de Cessionaris welke werden onderschreven: (i) door of namens MIC, of (ii) door of namens een andere verzekeraar werden onderschreven en vóór 7 februari 2017 zijn overgedragen aan MIC:

  • (a) alle marine energiepolissen onderschreven vóór 2004;

  • (b) alle andere marine polissen onderschreven vóór 1997; en

  • (c) alle luchtvaartpolissen onderschreven vóór 2009.

Diverse zakelijke contracten van RSAI en MIC aan de Cessionaris zullen ook op grond van de regeling overgedragen worden, met inbegrip van alle of een deel van bepaalde externe herverzekeringscontracten. De activiteiten van de Cedenten, bestaande uit polissen en zakelijke contracten en verwante activa en passiva, die door de Regeling worden overgedragen aan de Cessionaris vormen de “Overgedragen Activiteiten”.

De Regeling draagt verder de rechten en plichten van de Cedenten in het kader van de commerciële algemene verzekeringspolissen die deel uitmaken van de Overgedragen Activiteiten (hierna te noemen de “Overgedragen Polissen”) zonder wijziging over aan Mercantile. De houders van de Overgedragen Polissen (en eventuele rechthebbenden op rechten krachtens dergelijke Overgedragen Polissen) zullen vanaf 00.01u ‘British Summer Time’ (Britse zomertijd) op 1 juli 2019 (of op een ander door de Cedenten en Cessionaris overeengekomen later tijdstip en/of andere datum) (de “Ingangsdatum”), dezelfde rechten ten opzichte van de Cessionaris verkrijgen, met uitsluiting van eventuele rechten die zij kunnen hebben gehad ten opzichte van de Cedenten onder een Overgedragen Polis. Ook zullen de houders van de Overgedragen Polissen aansprakelijk zijn ten opzichte van de Cessionaris voor bijkomende of aanvullende premies of andere bedragen die daarop betrekking hebben, wanneer deze opeisbaar worden. De verantwoordelijkheid voor het afhandelen van alle vorderingen uit hoofde van de Overgedragen Polissen, die momenteel door of namens de Cedenten worden afgehandeld, zullen worden overgedragen aan de Cessionaris. De Cessionaris zal gerechtigd zijn tot dezelfde verweermiddelen, vorderingen, tegenvorderingen en rechten tot verrekening onder de Overgedragen Polissen, als welke vóór de Ingangsdatum aan de Cedenten beschikbaar zouden zijn geweest.

Behoudens bepaalde uitzonderingen zullen op en vanaf de Ingangsdatum alle activa en passiva die deel uitmaken van, voortvloeien uit of verband houden met de Overgedragen Activiteiten aan de Cessionaris zijn overgedragen. Diverse zakelijke contracten zullen ook overgedragen worden zodat zij overeenkomsten worden tussen de Cessionaris en de desbetreffende derde. De Regeling is geldig en bindend voor de betrokken partijen van dergelijke contracten, ongeacht enige beperkingen inzake de overdracht of toewijzing in een dergelijk contract.

Het Verzoek wordt op 13 juni 2019 gehoord in de High Court of Justice of England and Wales (High Court), 7 Rolls Buildings, Fetter Lane, Londen, EC4A 1NL, Verenigd Koninkrijk. Eenieder die meent dat hij of zij door de Regeling nadelig getroffen zou kunnen worden heeft het recht om bezwaar te maken en/of tijdens de zitting te verschijnen. Er wordt verzocht dat eenieder die voornemens is (schriftelijk of telefonisch) bezwaar te maken en/of tijdens de zitting te verschijnen (hetzij in persoon of via een advocaat), contact opneemt met RSA via +44 121 415 0966 of schriftelijk via het onderstaand e-mailadres om de aard van de bezwaren kenbaar te maken. Dit alles zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk vóór 13 juni 2019. Hierdoor kunnen de Cedenten en Cessionaris u op de hoogte houden van wijzigingen met betrekking tot de zitting en, waar mogelijk, vóór de zitting reageren op de geuite bezwaren. Ook indien u uw bezwaren niet vóór deze datum kenbaar maakt, kunt u de zitting, hetzij persoonlijk of via een advocaat, bijwonen.

Jonathan Colson

RSA Insurance Group

20 Fenchurch Street, Londen EC3M 3AU, Verenigd Koninkrijk

RSATransfers@equiniti.com

Naar boven