BEKENDMAKING Voorlopig aanwijzing ex artikel 6 Wet voorkeursrecht gemeenten van drie percelen gelegen op de Intratuinlocatie Stappegoor

Logo Tilburg

Burgemeester en wethouders van Tilburg maken op grond van artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat zij bij besluit van 12 februari 2019 op grond van het bepaalde in artikel 6 Wvg, hebben besloten drie percelen op de locatie Intratuin Stappegoor, kadastraal bekend gemeente Tilburg, sectie Z nummers 1065, 1066 en 1067 aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn.

De betreffende gronden zijn gelegen op de locatie Intratuin Stappegoor en zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening met de daarbij behorende lijst van eigenaren en zakelijk gerechtigden, een en ander naar de stand van de openbare registers van het Kadaster per 7 februari 2019. De percelen in kwestie zijn aangewezen, omdat daaraan een niet-agrarische bestemming is toegedacht die afwijkt van het huidige gebruik. De huidige locatie is in het Koersdocument Stappegoor, dat door het college op 18 december 2018 in concept is vrijgegeven voor inspraak, aangewezen voor uitbreiding van de Onderwijscampus Stappegoor. De bestemming van de aangewezen gronden zal in dat kader worden gewijzigd naar onderwijs.

Om te voldoen aan artikel 7 Wvg ligt het besluit met bijbehorende stukken voor iedereen ter inzage gedurende 6 weken vanaf 18 februari 2019 tot en met 1 april 2019 in de Stadswinkel Centrum, Spoorlaan 181. De Stadswinkel is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en op dinsdag en donderdag van 8.00 uur tot 20.00 uur.

De eigenaren en zakelijk gerechtigden met betrekking tot deze gronden krijgen een afzonderlijke kennisgeving.

Het besluit van burgemeester en wethouders treedt in werking de dag na de datum van deze publicatie in de Staatscourant, daarom op 15 februari 2019.

Bezwaar en beroep

Tegen het besluit van burgemeester en wethouders tot voorlopige aanwijzing van genoemde percelen tot gronden waarop de Wvg van toepassing is, staat ingevolge de Algemene wet bestuursrecht bezwaar en beroep open. Daartoe kunnen belanghebbenden binnen 6 weken vanaf de terinzagelegging van dit besluit, daarom van 18 februari 2019 tot en met 1 april 2019 een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Tilburg, Postbus 90155, 5000 LH Tilburg.

Belanghebbenden die een bezwaarschrift hebben ingediend kunnen tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda.

Zienswijzen

Het besluit van burgemeester en wethouders is drie maanden geldig. Binnen deze termijn kan de raad op basis van artikel 5 Wvg een definitief voorkeursrecht vestigen. De voorbereiding van dit raadsbesluit wordt nu gelijktijdig gestart en in dit kader kunnen belanghebbenden hun zienswijzen kenbaar maken.

Daartoe worden in het kader van een zorgvuldige voorbereiding van het door de raad te nemen besluit tot aanwijzing van gronden, belanghebbenden ingevolge de Algemene wet bestuursrecht in de gelegenheid gesteld om van 18 februari 2019 tot en met 11 maart 2019, hun zienswijzen schriftelijk of mondeling naar voren te brengen ten aanzien van het raadsvoorstel. Voor het mondeling naar voren brengen kunt u desgewenst telefonisch een afspraak maken met Sander Pasmans van de afdeling Programma-, Project- & Interimmanagement (013 542 9391). Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gezonden naar burgemeester en wethouders van Tilburg onder bovenvermeld adres.

 

Tilburg 14 februari 2019

het college van burgemeester en wethouders van Tilburg,

M.J.M. Meijs (gemeentesecretaris) Th.L.N. Weterings (burgemeester)

Naar boven