Ontwerpbestemmingsplan ‘Joan Muyskenweg 19 (Koffiefabriek), ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder en het wijzigen van het welstandsniveau voor Joan Muyskenweg 19 en Joan Muyskenweg 12-14, gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, artikel 110c van de Wet geluidhinder  en artikel 5 van de inspraakverordening het volgende  bekend:

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 5 februari 2019 het ontwerpbestemmingsplan  Joan Muyskenweg 19 (Koffiefabriek), het bijbehorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden vrijgegeven voor terinzagelegging en het voornemen om het welstandsniveau voor Joan Muyskenweg 19 en Joan Muyskenweg 12-14 te wijzigen vrijgegeven voor inspraak en advies.

 

Ontwerpbestemmingsplan Joan Muyskenweg 19 (Koffiefabriek)

Overamstel transformeert van een traditioneel werkgebied naar een gemengd woon-werkgebied. De kavel aan de Joan Muyskenweg 19 ligt in dit gebied. Op de kavel staat een oud bedrijfspand.

Het vigerende bestemmingsplan ‘Zone A2/Joan Muyskenweg’ maakt op de gehele kavel bedrijfsruimte mogelijk tot een hoogte van 23 meter. Omdat de gewenste realisatie van woningen momenteel niet passend is binnen het vigerende bestemmingsplan, wordt het geldende bestemmingsplan herzien om op deze locatie onder andere de functie ‘wonen’ mogelijk te maken vanaf de 1e verdieping en bedrijfsruimten in de plint.

 

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden Joan Muyskenweg 19 (Koffiefabriek)

Met het ontwerpbestemmingsplan Joan Muyskenweg 19 (Koffiefabriek) worden woonfuncties mogelijk gemaakt. Uit akoestisch onderzoek blijkt dat de geluidsbelasting op de gevel hoger is dan de voorkeursgrenswaarde, waardoor hogere geluidswaarden zijn vastgesteld vanwege geluid door weg- en railverkeer.

Wijzigen welstandsniveau Joan Muyskenweg 19 en Joan Muyskenweg 12-14

Het vigerende welstandskader ‘Kantoren en Bedrijventerreinen’ sluit niet aan op de gestelde ambities tot het realiseren van een werk-woongebied. Gelet op de transformatie naar een woon-werk gebied is besloten om Joan Muyskenweg 19 en Joan Muyskenweg 12-14 aan te wijzen als transformatiegebied uit de welstandsnota ‘De Schoonheid van Amsterdam’, waardoor het welstandniveau wijzigt van ‘gewoon’ naar ‘bijzonder’. Bovenstaande aanpassing van het welstandsniveau zorgt ervoor dat er meer sturing op ruimtelijke kwaliteit mogelijk is voor beide locaties.

 

Terinzagelegging

Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Joan Muyskenweg 19 (Koffiefabriek)’, ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder en de op dit alles betrekking hebbende stukken, liggen met ingang vanaf 15 februari 2019 tot en met 28 maart 2019 gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij:

 

  • -

    de balie van Stadsloket Oost, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Deze is geopend op maandag tot en met vrijdag geopend van 8.00 tot 18.00 uur. 

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Joan Muyskenweg 19 (Koffiefabriek)’, het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder en de daarop betrekking hebbende stukken zijn digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatienummerNL.IMRO.0363.M1615BPSTD-OW01.

 

Welstandskader

Het besluit tot het voornemen van het aanwijzen van Joan Muyskenweg 19 en Joan Muyskenweg 12-14 als transformatiegebied uit de welstandsnota ‘De Schoonheid van Amsterdam’ en de relevante documenten wordt met ingang van 15 februari  2019 tot en met 28 maart 2019  gedurende een termijn van 6 weken vrijgegeven voor inspraak als bedoeld in de Algemene inspraakverordening. De stukken worden ter inzage gelegd op de volgende locatie: 

  • -

    de balie van Stadsloket Oost, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Deze is geopend op maandag tot en met vrijdag geopend van 8.00 tot 18.00 uur.

 

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan kan een ieder zijn zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad . Zienswijzen over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden en inspraakreacties over het voornemen tot wijzigen van het welstandniveau kunnen door belanghebbenden naar voren worden gebracht bij het College van Burgemeester en wethouders van Amsterdam.

Zienswijzen kunnen zowel schriftelijk als mondeling naar voren worden gebracht. In alle gevallen kunnen de zienswijzen en inspraakreacties worden gestuurd naar: de directeur van Ruimte en Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam, t.a.v. team Oost, mr. Berjen Zoetbrood. Uw inspraak reactie op de wijziging van het welstandskader kan ook verzonden worden aan b.zoetbrood@amsterdam.nl. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met Ruimte & Duurzaamheid, team Oost, mr. Berjen Zoetbrood, telefoonnummer 14 020 en emailadres b.zoetbrood@amsterdam.nl.

Uw gegevens worden in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) verwerkt. Op deze verwerking van persoonsgegevens is een privacyreglement van toepassing. Dit reglement kunt u raadplegen op de website van de gemeente Amsterdam.

 

Amsterdam, 14 februari 2019

Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam,

Femke Halsema

burgemeester

Peter Teesink

gemeentesecretaris

Naar boven