Ontwerp-omgevingsvergunning zonnepark Dalvoordeweg, Daarle

Logo Hellendoorn

Burgemeester en wethouders van Hellendoorn maken op grond van artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht bekend dat zij voornemens zijn om een omgevingsvergunning te verlenen voor de realisatie van een zonnepark aan de Dalvoordeweg te Daarle. De omgevingsvergunning wordt verleend onder toepassing van het afwijken van het bestemmingsplan op basis van artikel 2.12, eerste lid, onder a sub 3o van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

De raad van Hellendoorn heeft op 18 december 2018, nummer 18INT02852, besloten dat zij voornemens is om een verklaring van geen bedenkingen (hierna vvgb) af te geven voor het afwijken van het bestemmingsplan “Buitengebied 2009”. Indien geen zienswijzen worden ingediend tegen dit voornemen, zijn burgemeester en wethouders bevoegd om te besluiten over de afgifte van de vvgb. Worden wél zienswijzen ingediend bij de raad tegen dit voornemen, dan beslist de raad of zij wel of niet bereid is om een vvgb af te geven.G

De ontwerp-omgevingsvergunning en de ontwerp-vvgb kunt u met bijbehorende stukken inzien van woensdag 9 januari 2019 tot en met woensdag 20 februari 2019 bij het KlantContactCentrum in het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal.

Het inzien van de stukken kan alleen op afspraak. Een afspraak maken kan via https://afspraken.hellendoorn.nl/ of neem contact op met de gemeente via het telefoonnummer 0548-630 214.

U kunt deze stukken tevens digitaal inzien op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl via de link http://bit.ly/2CLLJ4t of door te zoeken op de unieke naam: NL.IMRO.0163.OVBUZONDALVOORDEWG-ON01. Het is ook mogelijk om de stukken te downloaden via de link http://bit.ly/2LO3Qd1.

Tijdens de hiervoor genoemde periode van terinzageligging kan een ieder naar keuze schriftelijk, mondeling bij het bovengenoemde loket of per e-mail een zienswijze omtrent dit voornemen indienen bij de raad. Een zienswijze dient te zijn ondertekend en dient tenminste de volgende gegevens te bevatten:

  • uw naam en adres;

  • een dagtekening;

  • een omschrijving van het bestreden besluit;

  • de gronden waarop uw zienswijze stoelt (de motivering).

U wordt nadrukkelijk verzocht in uw brief (of mail) duidelijk te vermelden of uw zienswijze betrekking heeft op de ontwerp-omgevingsvergunning of de ontwerp-vvgb. Zienswijzen tegen een ontwerp-vvgb worden behandeld door de gemeenteraad; zienswijzen tegen een ontwerp-omgevingsvergunning door burgemeester en wethouders.

U wordt er tot slot op gewezen dat het niet tijdig indienen van een zienswijze, gevolgen heeft voor de ontvankelijkheid van uw beroep bij de bestuursrechter. Tegen het uiteindelijke besluit kan alleen beroep worden aangetekend als ook tijdig een zienswijze is ingediend tegen het ontwerpbesluit en men belanghebbende is.

Naar boven