Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 12 februari 2019, kenmerk 1478617-186860-MEVA, houdende wijziging van de Subsidieregeling vaccinatie stageplaatsen zorg in verband met het toevoegen van de bachelor Sociaal Pedagogische Hulpverlening

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Gelet op de artikelen 3 en 5 van de Kaderwet VWS-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

Aan bijlage 2 van de Subsidieregeling vaccinatie stageplaatsen zorg wordt toegevoegd:

Vanaf 2019/2020

34617

B Sociaal Pedagogische Hulpverlening

ARTIKEL II

De regeling treedt in werking met ingang van 1 maart 2019.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, H.M. de Jonge

TOELICHTING

Algemeen

De Subsidieregeling vaccinatie stageplaatsen zorg (hierna: de Subsidieregeling) voorziet in een tegemoetkoming in de kosten van het vaccinatietraject hepatitis B van studenten die een zorgopleiding volgen. Na overleg met een klinisch microbioloog van het UMC Utrecht (voormalig expert Nationaal Hepatitis Centrum), de Vereniging Hogescholen en de MBO Raad is besloten de Subsidieregeling uit te breiden met de opleiding Bachelor Sociaal Pedagogische Hulpverlening.

Artikelsgewijs

Artikel I

Aanvulling van bijlage 2

De bachelor opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening is toegevoegd. Tijdens de stage van deze opleiding komen de studenten vaak fysiek in aanraking met patiënten uit de risicogroep. Hierdoor lopen studenten tijdens deze stage een verhoogd risico op hepatitis B. Dit vormt ook een risico voor de patiënten. Daarom is besloten tot het opnemen van deze opleiding in bijlage 2 van de Subsidieregeling.

De hiervoor genoemde toevoeging is voorgelegd ter advisering aan een klinisch microbioloog van het UMC Utrecht (voormalig expert Nationaal Hepatitis Centrum). Deze heeft in dit geval positief geadviseerd. Met deze wijziging is de vaccinatie van de betreffende studenten onder de werking van de Subsidieregeling gebracht.

Artikel II

De bovengenoemde wijzigingen moeten voor het studiejaar 2019–2020 hun beslag krijgen. Gelet hierop treedt de regeling, in afwijking van de vaste verandermomenten voor ministeriële regelingen (VVM), op 1 maart 2019 in werking. De onderhavige wijzigingsregeling wordt met het oog op de voorbereidingen voor het komende studiejaar zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, H.M. de Jonge

Naar boven