Niet vaststellen bestemmingsplan ‘Gansdorperdijk e.o. 2017’ te Nieuwerkerk aan den IJssel

Logo Zuidplas

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas geeft er op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) kennis van, dat de gemeenteraad bij besluit van 16 oktober 2018 het bestemmingsplan ‘Gansdorperdijk e.o. 2017’ niet heeft vastgesteld.

Ligging plangebied

Het plangebied omvat een strook grond gelegen haaks op de ‘s-Gravenweg ter hoogte van huisnummer 39 te Nieuwerkerk aan den IJssel.

Inhoud plan

Het doel van het plan was om de realisatie van vijf woningen mogelijk te maken. Het huidige bestemmingsplan ‘s-Gravenweg 2013’ voorziet in de bouw van drie woningen op deze locatie. Om het ruimtelijk kader af te stemmen op het beoogde woningbouwplan was het nodig het vigerende bestemmingsplan te herzien.

Terinzagelegging

Het raadsbesluit tot niet vaststellen van het bestemmingsplan en het bestemmingsplan met de daarbij bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 14 februari 2019 gedurende zes weken (tot en met donderdag 28 maart 2019) ter inzage in het Klantcontactcentrum van de gemeente Zuidplas, Raadhuisplein 2 te Nieuwerkerk aan den IJssel. Op de website van de gemeente Zuidplas kunt u het plan tevens inzien als pdf-bestand (www.zuidplas.nl > In Zuidplas > Bouwen > Bestemmingsplannen > Bestemmingsplannen in voorbereiding > Nieuwerkerk aan den IJssel > Gansdorperdijk e.o. 2017 – niet vastgesteld bestemmingsplan). Tegen betaling van leges kunt u een afschrift krijgen van de ter inzage gelegde stukken.

Beroep

Tegen dit besluit kan tijdens de inzagetermijn beroep worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • -

    Door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend op het ontwerpbestemmingsplan;

  • -

    Door belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen;

  • -

    Door belanghebbenden voor zover het beroep is gericht tegen het raadsbesluit tot het niet vaststellen van het bestemmingsplan.

Een beroepschrift moet binnen bovengenoemde termijn worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het besluit tot niet vaststellen van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij toepassing wordt gegeven aan artikel 3.8 lid 6 Wro, of wanneer om een voorlopige voorziening wordt verzocht.

Naar boven