Ontwerpexploitatieplan ‘Braassemerland 2019’ te Roelofarendsveen

Logo Kaag en Braassem

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem maken het navolgende bekend. Op grond van artikel 6.12 lid 4 Wet ruimtelijke ordening (Wro) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het ontwerpexploitatieplan ‘Braassemerland 2019’ te Roelofarendsveen ter inzage.

Kostenverhaal

De Wet ruimtelijke ordening (hierna: Wro) verplicht gemeenten in afdeling 6.4 ‘Grondexploitatie’ om tegelijkertijd met het bestemmingsplan een exploitatieplan vast te stellen, tenzij het kostenverhaal anderszins is verzekerd en het niet noodzakelijk is eisen te stellen aan het plan. Binnen het plangebied “Braassemerland” bevinden zich enkele eigenaren met wie de gemeente nog geen overeenkomst heeft gesloten en waarvan het niet zeker is dat dit vóór vaststelling van het bestemmingsplan nog gebeurt. Om deze reden is de gemeenteraad voornemens tegelijkertijd met de vaststelling van bestemmingplan Braassemerland 2019 een exploitatieplan vast te stellen.

Het primaire doel van een exploitatieplan is om kosten die ten behoeve van de ontwikkeling van het gebied moeten worden gemaakt te kunnen verhalen bij alle eigenaren in het exploitatieplangebied, zodat zij bij zelfrealisatie een evenredige bijdrage betalen in de exploitatiekosten.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Het ontwerpexploitatieplan ‘Braassemerland 2019’ te Roelofarendsveen ligt met ingang van donderdag 14 februari 2019 tot en met woensdag 27 maart 2019 gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentehuis van de gemeente Kaag en Braassem, Westeinde 1 in Roelofarendsveen. U kunt het ontwerpexploitatieplan ook digitaal inzien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Hiervoor kunt u gebruikmaken van de ID NL.IMRO.1884.ExplBRAASSEMERLAND-ONT1

Indienen van zienswijzen

Gedurende bovengemelde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpexploitatieplan ‘Braassemerland 2019’ bij de gemeenteraad kenbaar maken. De zienswijzen tegen het ontwerpexploitatieplan moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Kaag en Braassem, Postbus 1, 2370 AA Roelofarendsveen. De gemeenteraad zal degenen die tijdig hun zienswijze kenbaar hebben gemaakt, in de gelegenheid stellen een nadere mondelinge toelichting te geven.

U kunt het exploitatieplan ook inzien via onze website, www.kaagenbraassem.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze klantadviseurs, tel. (071) 332 72 72, email: info@kaagenbraassem.nl

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem, woensdag 13 februari 2019

 

Naar boven