Vastgesteld uitwerkingsplan Uitwerking bestemmingsplan Vredeoord

Logo Eindhoven

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 5 februari 2019 het uitwerkingsplan Uitwerking bestemmingsplan Vredeoord gewijzigd vastgesteld. Het uitwerkingsplan heeft betrekking op de transformatie van complex Vredeoord van een bedrijf- en kantoorlocatie naar een groen stedelijk woonmilieu. In totaal zullen 300 woningen worden gerealiseerd die gefaseerd zullen worden opgeleverd.

Het plangebied is gelegen binnen het complex van Vredeoord en wordt in grote lijnen begrensd door de Boschdijk, het spoor, GGzE De Grote Beek en de wijk Woensel-West.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpuitwerkingsplan hebben betrekking op:

De regels

 

  • -

    Wijziging van artikel 3.1: toevoegen lid g. geluidwerende voorzieningen;

  • -

    Wijziging van artikel 5.1: toevoegen lid g. geluidwerende voorzieningen;

  • -

    Wijziging van artikel 6.2.1: toevoegen lid f:

    ter plaatse van 'specifieke bouwaanduiding - 2' geldt dat:

  • 1.

    uitsluitend vrijstaande en twee-onder-één-kap woningen zijn toegestaan;

  • 2.

    de afstand van een hoofdgebouw tot de perceelsgrenzen minimaal 2 m bedraagt, met dien verstande dat bij een twee-onder-één kap woning de afstand aan één zijde 0 m mag bedragen.;

  • -

    Bijlage 2 van de regels vervangen door het vastgestelde besluit hogere waarden Wet geluidhinder.

    •  

       

De toelichting

  • -

    Opnemen wateronderzoek ‘Kader voor waterhuishouding bij gefaseerde woningbouwrealisatie’ van Sweco als bijlage.

Inzage

Het besluit van het college, het uitwerkingsplan en het besluit tot vaststelling van hogere waarden liggen met ingang van 14 februari 2019 tot en met 28 maart 2019 ter inzage. U kunt de stukken inzien bij het Inwonersplein (Stadskantoor), Stadhuisplein 10, Eindhoven. De openingstijden van het Inwonersplein zijn maandag t/m vrijdag van 09.00-13.00 uur.

Daarnaast kunt u het uitwerkingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de directe link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0772.80323-0301

De bronbestanden kunt u vinden via: www.eindhoven.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0772.80323-/NL.IMRO.0772.80323-0301/

Beroep

Met ingang van vrijdag 15 februari 2019 tot en met donderdag 28 maart 2019 kan beroep worden ingesteld tegen beide vaststellingsbesluiten van het college. Beroep kan worden ingesteld door:

  • 1.

    een belanghebbende die op tijd een zienswijze op het ontwerpuitwerkingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere waarden heeft ingediend;

  • 2.

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze op het ontwerpuitwerkingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere waarden in te dienen;

  • 3.

    een belanghebbende die bezwaren heeft tegen de wijzigingen die door het college in het ontwerpuitwerkingsplan zijn aangebracht.

Op het collegebesluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorlopige voorziening en inwerkingtreding

Een beroep heeft geen schorsende werking. Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan en het hogere waardenbesluit treden in werking met ingang van 29 maart 219. Om dit te voorkomen kan degene die een beroepschrift heeft ingediend, verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Dit kan bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De voorzieningenrechter kan een voorlopige voorziening treffen wanneer sprake is van onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.

 

Eindhoven 5 februari 2019

Naar boven