Opnieuw vastgeteld bestemmingsplan Uitvaartcentrum Karstraat

Logo Lingewaard

 

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van Lingewaard op 31 januari 2019 het bestemmingsplan Uitvaartcentrum Karstraat opnieuw heeft vastgesteld. Dit besluit volgt uit de uitspraak (bestuurlijke lus) van 21 november 2018 met nummer 201801074/1/R6 van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State over het vaststellingsbesluit van 4 februari 2016. Het planidentificatienummer van het opnieuw vastgestelde plan is: NL.IMRO.1705.191-VG02.

Bestuurlijke lus

Op het vaststellingsbesluit is afdeling 8.2.2A van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Dit betekent dat de Afdeling bestuursrechtspraak de zogeheten ‘bestuurlijke lus’ heeft toegepast. De gemeenteraad heeft de opdracht gekregen om het besluit bij te stellen, zonder dat de gehele bestemmingsplanprocedure opnieuw gedaan hoeft te worden.

Wijziging ten opzicht van het bestemmingsplan

Aanpassing van artikel 4, lid 4.1, van de planregels waarbij wordt bepaald dat de gronden met de bestemming "Maatschappelijk" ter plaatse van de aanduiding "crematorium" bestemd zijn voor een crematorium;

Het raadsbesluit van het bestemmingsplan met bijbehorende stukken wordt voor een ieder met ingang van donderdag 14 februari 2019 gedurende zes weken op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

- Zowel het digitale als analoge bestemmingsplan ligt ter inzage bij het Klant Contact Centrum van de gemeente Lingewaard aan de Kinkelenburglaan 6 te Bemmel. Buiten de openingstijden kunnen de stukken worden ingezien na een afspraak met het Klant Contact Centrum op telefoonnummer (026) 32 60 111.

 

Belanghebbenden kunnen tegen de aangebrachte wijziging (nieuw vaststellingsbesluit) gedurende de termijn van ter inzage legging, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Degenen die reeds eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 4 februari 2016 tot vaststelling van het bestemmingsplan Uitvaartcentrum Karstraat, hoeven dat niet opnieuw te doen voor zover hun bezwaren betrekking hebben op de overige, ongewijzigd gebleven planonderdelen. Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak.

 

Bemmel, 13 februari 2019

 

Naar boven