Ontwerp-omgevingsvergunning voor het realiseren van een nieuw appartementengebouw aan de Hempenserweg 2 te Leeuwarden (Aldlânstate)

Logo Leeuwarden

Van donderdag 21 februari 2019 tot en met woensdag 3 april 2019 ligt de ontwerp-omgevingsvergunning ex artikel 2.12, eerste lid, aanhef en onder a, onder 3° van de Wabo voor het realiseren van een nieuw appartementengebouw op het adres Hempenserweg 2 te Leeuwarden met bijbehorende stukken ter inzage.

Ontwikkeling

Het project betreft de realisatie van een nieuw Aldlânstate op de huidige locatie aan de Hempenserweg 2 te Leeuwarden. Het nieuwe gebouw wordt ten zuiden van de bestaande bebouwing gerealiseerd. Na oplevering van de nieuwbouw zal het bestaande gebouw worden gesloopt. Nieuwbouw is gewenst omdat het huidige Aldlânstate niet meer voldoet aan de behoefte van ouderen. Bovendien heeft het huidige Aldlânstate te veel appartementen. In de nieuwbouw komen daarom 123 appartementen in plaats van de huidige 230.

Realisatie van het nieuwe gebouw is in strijd met het ter plekke geldende bestemmingsplan Leeuwarden – Aldlân/Pieter Christiaanpark, aangezien de nieuwbouw buiten het bouwvlak is beoogd. Tevens valt de nieuwbouw deels binnen de bestemming ‘Groen’.

Op 18 juli 2018 heeft de gemeenteraad ingestemd met de stedenbouwkundige randvoorwaarden voor deze ontwikkeling. De nu voorliggende aanvraag past binnen deze randvoorwaarden.

Inzage

De ontwerp-omgevingsvergunning met bijbehorende stukken kunt u inzien:

  • 1.

    in het Gemeentehuis, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur). Hier kunt u ook vragen stellen over het plan en de procedure

  • 2.

Reageren

In de periode waarin de ontwerp-omgevingsvergunning ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze over het plan indienen. Dat kan schriftelijk, elektronisch of mondeling. In een zienswijze beschrijft u met welke punten u het wel of niet eens bent en waarom. Deze punten kan het college van burgemeester en wethouders dan nog meenemen in de afweging van het definitieve besluit.

Schriftelijk/elektronisch:

  • 1.

    schrijf een brief aan de gemeente Leeuwarden, t.a.v. het college van burgemeester en wethouders, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden.

  • 2.

    stuur een mail naar gemeente@leeuwarden.nl, t.a.v. het college van burgemeester en wethouders.

Vermeld in uw brief/mail:

  • 1.

    ontwerp-omgevingsvergunning realiseren van een nieuw appartementengebouw (Aldlânstate) aan de Hempenserweg 2 te Leeuwarden

  • 2.

    waarom u een zienswijze indient

  • 3.

    de datum

  • 4.

    uw naam en adres

  • 5.

    in geval van een brief uw handtekening

mondeling: maak een afspraak via 14 058 (ma. t/m vr. 08.30 - 17.00 uur).

Naar boven